Banner 980x90

Daugavpilī izskanēs pianista Zariņa un orķestra "Daugavpils Sinfonietta" koncerts

Daugavpils, 18.sept., LETA. Šodien plkst.18 VI Mūzikas un Mākslas festivāla "Daugavpils ReStArt 2017" ietvaros Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē izskanēs pianista Reiņa Zariņa (Lielbritānija) un orķestra "Daugavpils Sinfonietta" koncerts, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Koncertā skanēs Baha – Buzoni, Šopēna un Ravēla skaņdarbi, kā arī Pētera Plakida - Mūzika klavierēm, stīgu orķestrim un timpāniem - un Georga Pelēča – Concertino Bianco in C klavierēm un stīgu orķestrim.

Rīdzinieks, patlaban Londonā dzīvojošais Reinis Zariņš (1985) ir viens no Latvijas izcilākajiem pianistiem, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējs (2012., 2013. un 2015.gadā), 11 starptautisku konkursu laureāts, sadarbojoties ar Eiropas, Krievijas un ASV simfoniskajiem orķestriem, kamermūziķa un koncertsolista ampluā uzstājies abos Atlantijas okeāna krastos un Dienvidāfrikā.

Klavierspēles studijas sācis septiņos gados, desmit gadu vecumā debitējis kā solists ar orķestri. Ar izcilību absolvējis Jāzepa Mediņa, Emīla Dārziņa un Jeila universitātes mūzikas skolas (ASV), kā arī Londonas Karalisko mūzikas akadēmiju. Izdevis trīs augsti novērtētus diskus: studijas albumus "Circus & Magic" un "Jāzeps Vītols – Works for Solo Piano" , kā arī koncerta ierakstu no Londonas Vigmora zāles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)