Banner 980x90

Daugavpilī gripa trīs reizes pārsniedz epidemioloģisko slieksni, divas klasēs pārtrauc mācības

Daugavpils, 7.febr., LETA. Daugavpilī saslimstība ar gripu trīs reizes pārsniegusi epidemioloģisko slieksni, sakarā ar slikto apmeklētību divas klasēs Vienības pamatskolā un Saskaņas pamatskolā līdz nedēļas beigām pārtraukts mācību process.

Kā aģentūrai LETA noskaidroja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Latgales reģiona nodaļā, aizvadītajā nedēļā Daugavpilī reģistrēti 283,9 saslimšanas ar gripu gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Nedēļas laikā hospitalizēti 20, bet kopš gripas epidēmijas sākuma - jau 77 cilvēki.

Skolu apmeklētība Daugavpilī aizvadītajā nedēļā samazinājusies no 89% līdz 88,6%, bet pirmsskolas izglītības iestāžu apmeklētība - no 62% līdz 61%.

Laboratoriski Daugavpilī šogad ir apstiprināta A tipa gripa, kas īpaši bīstama vecāka gada gājuma cilvēkiem.

Saistībā ar SPKC paziņojumu par gripas epidēmijas sākumu, janvāra beigās Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis ("Attīstības partija") izdeva rīkojumu par karantīnas noteikšanu pilsētas izglītības iestādēs, ārstniecības un sociālajās iestādēs.

Rīkojums nosaka, ka gripas karantīnas laikā pilsētā noteikti ierobežojumi sabiedrisko pasākumu rīkošanai. Izglītības, ārstniecības un sociālo iestāžu vadītājiem ir jānodrošina gripas profilakses pasākumu ievērošana. Izglītības iestāžu vadītājiem jāinformē SPKC Latgales nodaļa par gadījumiem, kad augstās saslimstības ar gripu dēļ ir apturēts mācību process izglītības iestādē, tās klasē vai grupā, kad izglītības iestādē, tās klasē vai grupā saslimstība pārsniegusi 20% no apmācāmo skaita.

Iedzīvotājiem gripas epidēmijas laikā ir jāievēro īpaša piesardzība sabiedriskās vietās, jālieto pilnvērtīgs uzturs, vitamīni, jāģērbjas atbilstoši laika apstākļiem, regulāri jāvēdina telpas un jāmazgā rokas. Saslimšanas gadījumā jāpaliek mājās un jāizsauc ārsts.

Saslimšana ar gripu īpaši bīstama ir maziem bērniem, grūtniecēm, gados vecākiem cilvēkiem un iedzīvotājiem ar dažādām hroniskām kaitām, jo var radīt dažādas komplikācijas.

Gripas simptomi ir drebuļi un strauja ķermeņa temperatūras paaugstināšanās, stipras galvassāpes, muskuļu un locītavu sāpes, sāpes acu ābolos, kairinoša sajūta rīklē, sauss, kairinošs klepus, sāpes aiz krūšu kaula un izteikts nespēks.

Gripas epidēmijas sākumu valstī SPKC izziņoja 17.janvārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)