Banner 980x90

Daugavpilī gribētāju skaits apgūt latviešu valodu pusotru reizi pārsniedz piedāvājumu

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Laika posmā no 5.septembra līdz 9.septembrim Daugavpilī uz pašvaldības finansētajiem latviešu valodas kursiem uz 300 vietām pieteicies 431 iedzīvotājs.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, prioritāte būs tiem apmācāmajiem, kuri vēlas paaugstināt valsts valodas kategoriju vai arī iegūt Latvijas Republikas pilsonību.

Kursi tiks organizēti 15 iedzīvotāju grupām dažādos pilsētas mikrorajonos. Nodarbības notiks divas reizes nedēļā grupām ar dažādu valodas zināšanu līmeni. Programma paredzēta 100 stundām.

Latviešu valodas kursu organizācijai pašvaldība 2016.gadā piešķīrusi 25 812 eiro. Minētā naudas summa ir sadalīta apmācībai divos posmos. Pirmie kursi, kuros savas latviešu valodas zināšanas papildināja līdzīgs iedzīvotāju skaits, tika rīkoti šī gada pavasarī.

Bezmaksas latviešu valodas kursus, kurus finansē pašvaldība, Daugavpils Izglītības pārvalde organizē kopš 2012.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)