Banner 980x90

Daugavpilī dzimst jauns festivāls

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 2016.gada 5. līdz 7.februārim Daugavpilī, Kultūras pilī (Smilšu ielā 92), norisinājās Starptautiskais tautas deju sadancis, kurā piedalījās deviņi dažādu tautību deju kolektīvi no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas, pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv pavēstīja Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, uzsākot jaunu tradīciju, rīkoja Starptautisko tautas deju sadanci, kura mērķis bija popularizēt tradicionālo latviešu un cittautu deju, attīstīt, pilnveidot un kopt deju kolektīvu tradīcijas, nodrošināt deju kolektīvu darbības nepārtrauktību, kā arī, lai veicinātu mazākumtautību kolektīvu iekļaušanos kopējā tautas tradīciju izkopšanā, nostiprināšanā un nodošanā tālākām paaudzēm.

Sadanča ietvaros notika divi koncerti, kuros kopā ar Latvijas kolektīviem piedalījās ārvalstu kolektīvi no Daugavpils sadraudzības pilsētām – Vitebskas (Baltkrievija) un Paņevežas (Lietuva), kā arī latviešu, baltkrievu un krievu dejas meistarklases, kuras vadīja deju speciālisti no Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas. Meistarklasēs piedalījās 80 dalībnieki no visiem kolektīviem un apguva baltkrievu deju "Križaček", latviešu deju "Rikavas kadriļa" un krievu deju "Bariņa". Kā atzīmēja meistarklašu dalībnieki, tad neskatoties uz lielo slodzi, tā bija ļoti noderīga pieredze un interesants piedzīvojums.

"Daugavpils līdz šim ir izcēlusies ar skaistiem un populāriem garīgās mūzikas, džeza, akordeona mūzikas un folkloras festivāliem, bet netika rīkots neviens plaša mēroga pasākums, kas veltīts tautas dejai. Tādēļ radās ideja par šo pasākumu un nākotnē ir plānots to attīstīt par vienu no Daugavpils festivāliem" – norāda Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska

Starptautisko tautas deju sadanci rīkoja un atbalstīja Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Kultūras pils, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)