Banner 980x90

Daugavpilī būs skatāma izstāde "Brīvības stāsti: Ģimenes vēsture – Latvijas vēsture"

Daugavpils, 10.apr., LETA. Nākamnedēļ, 17.aprīlī, plkst.12 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Latvijas valsts simtgadei veltīta izstāde "Brīvības stāsti: Ģimenes vēsture - Latvijas vēsture", aģentūru LETA informēja muzejā.

Gada sākumā muzejs vērsās pie sabiedrības ar aicinājumu iesaistīties izstādes izveidē, atnesot priekšmetus un stāstus par cilvēkiem, kuriem piederējuši vai pieder šie priekšmeti. Izstādes rīkotāji pateicas visiem, kas atsaucās minētajam aicinājumam.

Iedzīvotāju iesniegtos materiālu klāstu izstādē papildina muzeja krājuma eksponāti, daudzi no kuriem plašai apskatei tiks piedāvāti pirmoreiz. Starp tiem ir arī mākslinieka, pedagoga, arheologa un Daugavpils muzeja dibinātāja Oskara Kalēja gleznas, kas nesen tika restaurētas un rada sev vietu muzeja ekspozīcijā.

Kalēja stāsts, kas apvieno sevī viena cilvēka dzīvi un lielākā Latgales muzeja likteni, ir tikai viens no daudziem vēstures kaleidoskopa fragmentiem, kuri veido kopīgo Latvijas Brīvības stāstu.

Izstādē apmeklētāji varēs iepazīt cilvēku stāstus, kuri devuši ieguldījumu Daugavpils sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Mūziķu, mākslinieku, ārstu, literātu, celtnieku, biškopju un daudzu citu cilvēku dzīvesstāsti ir uz mūžu cieši savijušies ar pilsētas vēsturi.

Priekšmeti un stāsti no dažādām desmitgadēm izstādē apvienojušies vienkopus, veidojot Daugavpils un Latvijas vēstures mozaīku.

Izstāde "Brīvības stāsti: Ģimenes vēsture - Latvijas vēsture" Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs apskatāma līdz 31.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)