Banner 980x90

Daugavpilī būs apskatāma izstāde "Sievietes Latvijas mākslā"

Daugavpils, 30.maijs, LETA. Nākamnedēļ, 8.jūnijā, plkst.15 Daugavpilī, Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks atklāta izstāde no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas "Sievietes Latvijas mākslā", aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Izstādi veido četru lielisku latviešu mākslinieču glezniecības darbi. Aija Meisters un Silva Veronika Linarte pārstāv starpkaru periodā dzimušo mākslinieku paaudzi, kuru dzīvi un turpmāko radošo darbību ir ietekmējis deportāciju un trimdas skaudrais liktenis. Savukārt Baiba Priedīte un Sandra Strēle ir talantīgas 21.gadsimta mākslinieces, kas jau ir radījušas sev raksturīgo māksliniecisko rokrakstu, bet vienlaikus nebeidz pārsteigt ar jauniem atklājumiem un meklējumiem mākslā.

Pēc izstādes atklāšanas tiks prezentēts Daugavpils mākslinieces Aleksandras Šļahovas mākslas katalogs, kā papildinājums Rotko centrā tikko kā atklātajai Aleksandras Šļahovas izstādei "Ūdens un krāsa".

Izstāde "Sievietes Latvijas mākslā" Latgales Centrālajā bibliotēkā būs skatāma līdz 31.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)