Banner 980x90

Daugavpilī atbrīvotā "Sadzīves pakalpojumu kombināta" vadītāja darbu izvērtēs jaunais valdes loceklis

Rīga, 25.febr., LETA. No amata atbrīvotā Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Sadzīves pakalpojumu kombināts" vadītāja Andreja Jeršova darbību izvērtēs jaunais uzņēmuma valdes loceklis Māris Voitāns, šodien preses konferencē paziņoja Daugavpils mērs Andrejs Eksniņš (S).

Kā ziņots, Jeršovs mēra uzticību zaudējis saistībā ar iespējamiem korupcijas riskiem. Uzņēmuma vadītājs nespējot atrisināt jautājumu par sabiedriskās pirts darbības nodrošināšanu. Pirts esot uzcelta par pusmiljonu eiro, taču lietot to sāka, pirms ēka nodota ekspluatācijā. Darbi objektā joprojām nav noslēgti, un pašvaldības uzņēmums iesūdzējis būvnieku - SIA "Lagron" - tiesā, taču neprasa mantisko zaudējumu atlīdzināšanu. Tas, pēc mēra domām, norāda uz koruptīvām darbībām. Pēc viņa teiktā, Jeršovs arī "vairāk nekā mēnesi nav rādījies darbā".

Domes priekšsēdētājs šodien pauda, ka Jeršovam jautājums par sabiedrisko pirti bija jāatrisina jau sen, taču viņš pret būvnieku tiesā iesniedzis prasību, kas nav mantiska. Pēc Elksniņa pārliecības, Jeršovs arī mēģina novilcināt lietas izskatīšanu pēc būtības, kas liecinot par iespējamo korupciju.

Mērs arī pastāstīja, ka tikai pagājušajā nedēļā Jeršovs "Lagron" iesniedzis prasību par 21 000 eiro atlīdzināšanu par noteiktu garantijas prasību neizpildi, un arī darba vietā parādījies tikai pirmdien, jo sapratis, ka gaidāma atbrīvošana no amata.

Jeršova iespējamos pārkāpumus amatā izvērtēs jaunais valdes loceklis Voitāns, kurš ir grāmatvedis-auditors. Ja būs nepieciešams, vēlāk lietai tiks pieslēgtas tiesībsargājošās iestādes, teica mērs.

"Lagron" valdes loceklis un līdzīpašnieks Vladimirs Pučkovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirts izbūves objektā bijušas vairākas aizķeršanās, kas radušās projekta nepilnību dēļ. Uzņēmums labojis ventilāciju, ūdens noteces sistēmu, džakuzi. Taču pēc pieņemšanas-nodošanas akta parakstīšanas "Sadzīves pakalpojumu kombināta" vadība esot paziņojusi, ka džakuzi neatbilst būvnormatīviem, apgalvoja Pučkovs.

Pašvaldības uzņēmuma prasība tiesā, pēc būvnieka teiktā, gan neesot par nekvalitatīvi izpildītajiem darbiem, bet par garantiju pieprasīšanu no aprīkojuma piegādātājiem un apakšuzņēmējiem, un bankas garantiju pieprasīšanu par "Lagron" spēju nodrošināt garantijas uzturēšanu. Pučkovs skaidroja, ka piegādātāju garantijas, kas sniegtas būvniekam, pašvaldības uzņēmumam ir iesniegtas, tāpat ir iesniegta apdrošināšanas polise saistībā ar garantijas remontdarbu nodrošināšanu. "Likums neparedz, ka apakšuzņēmējiem būtu jāsniedz garantijas pasūtītājam," piebilda uzņēmuma pārstāvis.

Vienlaikus viņš apgalvoja, ka "Sadzīves pakalpojumu kombināts" vēl nav samaksājis uzņēmumam pienākošos 29 000 eiro, savukārt ar pagājušajā nedēļā iesniegto prasību no pašvaldības kapitālsabiedrības par 21 000 eiro atlīdzināšanu viņš vēl neesot iepazinies, tāpēc komentēt nevar.

"Lagron" pēc Daugavpils pašvaldības pasūtīja īsteno vēl vairākus būvprojektus vairāku miljonu eiro apmērā, un arī turpmāk būvnieks gatavs sadarboties ar domi, jo uzņēmums pilsētā nodrošinot ap 100 darba vietu.

Daugavpils tiesā pašvaldības uzņēmuma prasību par līgumsaistību piespiedu izpildi un prasības nodrošināšanu pret būvnieku nekomentēja, jo līdz lietas izskatīšanai pusēm lietā ir tiesības pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, mainīt prasības pamatu vai priekšmetu. Turklāt prasītājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības, grozīt tās pamatu vai priekšmetu, aģentūrai LETA skaidroja tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Līdz šim lietā nozīmētas divas tiesas sēdes, un abas atliktas. Tiesas pārstāve skaidroja, ka visi jautājumi par lietas būtību un prasījumiem tiks izlemti atklātā tiesas sēdē, kas nozīmēta uz 16.maija plkst.11.

Ar bijušo sadzīves pakalpojumu kombināta vadītāju Jeršovu aģentūrai LETA līdz šim nav izdevies sazināties.

Jau vēstīts, ka pirmdien no amatiem atbrīvoti Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrību SIA "Daugavpils ūdens" un SIA "Sadzīves pakalpojumu kombināts" vadītāji, un uzņēmumus turpinās vadīt pagaidu valdes locekļi, kas darbu turpinās, kamēr konkursa kārtībā netiks atrasta jauna valde, aģentūrai LETA pastāstīja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)