Banner 980x90

Daugavpilī ar vairākiem pasākumiem atzīmēs mākslinieka Marka Rotko 115 gadu jubileju

Jelgava, 11.sept., LETA. Piektdien, 21.septembrī, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ar itāļu dueta koncertu, bērnu radošo darbnīcu, preses konferenci un jaunu mākslas izstāžu atklāšanām atzīmēs Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko 115 gadu jubileju, aģentūru LETA informēja centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Plkst.13 notiks mūziķu apvienības "Passepartout Duo" konceptuālā performance ar nosaukumu "Sarkanā nobīde", kas ir itāļu mūziķu īpaši Daugavpils Marka Rotko mākslas centram veidots 40 minūšu garš priekšnesums. Koncerts tapis, iedvesmojoties no Rotko vēlīnajiem darbiem un 20.gadsimta vidus estētikas. Tas balstīts improvizācijā par Terija Railija skaņdarbu "Dorians Rīdss", zīmējot muzikālu ainavu, kas izplūst krāsainās asociācijās un atsauc atmiņā Rotko sarkano krāsu laukumu gleznojumus.

Pēc koncerta plkst.14 sekos tikšanās ar astoņu jauno izstāžu māksliniekiem vai to kuratoriem, kas iepazīstinās interesentus ar izstāžu idejām, koncepciju un vēstījumu, iezīmējot galvenās vadlīnijas, kas raksturos jauno rudens izstāžu sezonu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Jaunajā izstāžu sezonā tiks atklāta arī Daugavpils mākslinieces Silvas Veronikas Linartes piemiņai veltīta ekspozīcija, kas izvietota līdzās Marka Rotko oriģinālu zālei. Savukārt plkst.15 notiks izdevuma "Latgalē dzimušu mākslinieku dzīvesstāsti. Silva Linarte" prezentācija.

Paralēli grāmatas prezentācijai plkst.15 ārā pie Rotko centra Eiropas sadarbības dienas gaitā mākslas skolas "Saules skola" jaunākie bērni kopā ar starptautiskā gleznošanas simpozija "Mark Rothko 2018" māksliniekiem darbosies radošā darbnīcā par tēmu "Gleznojam savu nākotni kopā".

Dienas kulminācija paredzēta plkst.16 ar jaunās izstāžu sezonas svinīgo atklāšanas pasākumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)