Banner 980x90

Daugavpili apmeklē Lielbritānijas vēstniece

Ceturtdien, 10.jūlijā darba vizītē Daugavpili apmeklēja Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Sāra Koulija (Sarah Cowley), pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja Daugavpils pilsētas domē.

Ieradusies Daugavpilī vēstniece teica, ka viņai ir ļoti svarīgi klātienē iepazīt Latvijas otro lielāko pilsētu, tās vēsturi, kultūru, izglītības sistēmu un biznesa attīstības vidi. Gatavojoties vizītei, viņa bija daudz lasījusi par mūsu pilsētu. Vizītes laikā vēstniece tikās ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, iepazinās ar Daugavpils Universitāti, Krievu kultūras centru, Marka Rotko mākslas centru un Daugavpils cietoksni.

Tikšanās laikā ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi tika apspriesti jautājumi par pilsētas attīstību, tūrisma iespējām Daugavpilī un, kā tūristus no Lielbritānijas ieinteresēt apmeklēt ne tikai Rīgu, bet, ceļojot uz Latviju, doties arī uz Daugavpili. Īpaša vērība sarunas gaitā bija veltīta uzņēmējdarbības attīstībai un investīciju piesaistei pilsētai. Vēstniece izteica pārliecību, ka Daugavpils ģeogrāfiskais stāvoklis un esošā infrastruktūra ir ļoti labvēlīga biznesa attīstībai. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pateicās vēstniecei par Lielbritānijas atbalstu Daugavpils Marka Rotko mākslas centra izveidošanā.

Vizītes noslēgumā, daloties iespaidiem ar preses pārstāvjiem, vēstniece atzina, ka viņu ir pārsteigusi mūsu pilsētas skaistā daba un pašlaik notiekošie vērienīgie remontdarbi, kas liecina, ka pilsēta attīstās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)