Banner 980x90

Daugavpilī apbalvos fotokonkursa "Pastaiga pa Mihoelsa ielu" uzvarētājus

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv

Trešdien, 16.martā, plkst.16.00 Daugavpils Universitātes koncertzālē notiks fotokonkursa "Pastaiga pa Mihoelsa ielu" uzvarētāju apbalvošana, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Fotokonkursu Daugavpils Kultūras pārvalde izsludināja janvāra beigās, gatavojoties Daugavpilī dzimušā izcilā aktiera, režisora un pedagoga Solomona Mihoelsa dienām, kas ik gadu martā tiek rīkotas Daugavpilī. Iesniedzot fotogrāfijas ar Daugavpils Mihoelsa ielas attēliem, piedalīties konkursā bija aicināti kā pilsētas iedzīvotāji, tā arī viesi.

Konkursa mērķis ir paplašināt pilsētas iedzīvotāju un viesu zināšanas par Mihoelsa ielu kā pilsētas kultūras objektu, veicināt Mihoelsa vārda popularizēšanu pilsētas iedzīvotāju vidū, kā arī izkopt konkursa dalībnieku emocionālo un radošo pašizpausmi.

Fotokonkursu "Pastaiga pa Mihoelsa ielu" rīko Daugavpils Kultūras pārvalde un Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte. 1890.gada 16.martā Dinaburgā, Postojalaja ielā, Mikaela Vovsi ģimenē piedzima dvīņi Solomons un Haims. Viens no viņiem ar vārdu Mihoelss vēlāk ieņēma nozīmīgu vietu lielajā teātra vēsturē. Mājā, kurā piedzima Mihoelss, patlaban darbojas pirmsskolas izglītības iestāde, bet iela, kurā šī māja atrodas, ir nosaukta Mihoelsa vārdā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)