Banner 980x90

Daugavpils reģionālajā slimnīcā īstenos 7,67 miljonus eiro vērtu veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanas projektu

Daugavpils, 13.febr., LETA. Daugavpils reģionālajā slimnīcā plānots īstenot vērienīgu veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanas projektu, kas saistīta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības un veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu sirds un asinsvadu, onkoloģijas un bērnu veselības jomās, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Projekta "SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana un infrastruktūras attīstība" gaitā Daugavpils reģionālās slimnīcā paredzēts pārbūvēt iekštelpas, tai skaitā Neatliekamās palīdzības un pacientu Uzņemšanas nodaļā, ierīkot liftu, pārbūvēt onkoķirurģijas profila operācijas zāles, atjaunot perinatālās aprūpes centra telpas un ierīkot gaisa kondicionēšanas sistēmu; atjaunot telpas Invazīvās kardioloģijas centra izveidei, kā arī veikt citus darbus.

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu, paredzēts arī iegādātas dažādas jaunākās paaudzes medicīnas tehnoloģijas, tai skaitā: angiogrāfijas ierīci, ultrasonogrāfijas ierīci, videogastroskopus, videokolonoskopus, mamogrāfijas ierīci, mākslīgās plaušu ventilācijas ierīces, jaundzimušo reanimācijas galdu un citas ierīces, kas paplašinās pieejamo veselības aprūpes pakalpojumu klāstu. Kopumā tiks iegādātas 50 medicīnas ierīces.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks veicināta Latvijas iedzīvotāju, jo īpaši sociālās un teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļauto iedzīvotāju, veselības stāvokļa uzlabošana un nodrošināta iespēja saņemt kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus, sekmējot kopējās veselības aprūpes nozares attīstību.

Projekta "SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana un infrastruktūras attīstība" īstenošanas ilgums ir 26 mēneši. Tā kopējās izmaksas ir 7 670 720 eiro, no kuriem ERAF finansējums - 6 520 112 eiro (85%), valsts budžeta finansējums – 690 365 eiro (9%) un privātais līdzfinansējums – 460 243 eiro (6%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)