Banner 980x90

"Daugavpils autobusu parks" atbalsta ieceri ierīkot videonovērošanu autobusos

Daugavpils, 14.febr., LETA. Videonovērošanas kameru uzstādīšana autobusos varētu sekmēt biļešu tirdzniecības pārkāpumu skaita samazināšanos, aģentūrai LETA pieļāva "Daugavpils autobusu parka" vadītājs Sergejs Mihailovs.

Jau vēstīts, ka Autotransporta direkcija kā obligāti ieviešamu prasību no 2021.gada plāno noteikt videonovērošanu, kas fiksē autobusa vadītāja sēdvietu, lai būtiski samazinātu biļešu tirdzniecības pārkāpumus sabiedriskā transporta pakalpojumos reģionālajā maršrutu tīklā.

"Daugavpils autobusu parka" vadītājs norāda, ka viņa pārraudzītajā teritorijā ar biļešu neizsniegšanu saistītu pārkāpumu skaits autobusos pēdējā laikā ir būtiski samazinājies, jo par šādu pārkāpumu draud atlaišana no darba. "Daugavpils autobusu parkam" ir gan sava kontrolieru komanda, gan arī noslēgts līgums ar firmu, kas veic biļešu tirdzniecības uzraudzību visā Latvijas teritorijā.

Tomēr Mihailovs uzskata, ka videonovērošanas kameru uzstādīšana autobusos varētu vēl vairāk uzlabot situāciju, kā arī uzlabot drošību, mazināt vandālisma draudus un konfliktus, bet domstarpību gadījumā ļaut gūt plašāku informāciju.

Viņaprāt, videonovērošanas sistēmu uzstādīšana arī neizmaksās pārāk dārgi. Patlaban vienas pietiekami kvalitatīvas videonovērošanas kameras ar rakstītāju uzstādīšana izmaksājot aptuveni 250 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)