Banner 980x90

Daugavpilī notiks Starptautiskais tautu deju festivāls

Daugavpils, 5.febr., LETA. Gatavojoties XXVI Vispārējiem Dziesmu un XVI Deju svētkiem un svinot Latvijas simtgadi, no 9.februāra līdz 11.februārim Daugavpilī, Vienības namā norisināsies Starptautiskais tautu deju festivāls, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Festivālā skatītājus priecēs latviešu, krievu, lietuviešu, poļu un flamenko deju kolektīvi no Latvijas un Lietuvas. Pirmajā koncertā, kas notiks 9.februārī plkst.18, festivāla dalībnieki izdejos savam pārstāvētajam reģionam un kolektīvam raksturīgākās dejas.

Sestdien, 10.februārī, no plkst.11 līdz 15.30 notiks latviešu un poļu tautu deju, kā arī flamenko meistarklases, kurās piedalīsies festivāla dalībnieki. Savukārt plkst.17 festivāla dalībnieki satiksies lielkoncertā, lai skatītājiem parādītu gan kopīgās, gan atšķirīgās dažādu tautu deju iezīmes. Plkst.20 etnokompānija "Zeidi" aicinās visus interesentus uz kopīgu sadancošanu. Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas.

Ar šī tautu deju festivāla rīkošanu Daugavpilī tiek aizsākta jauna tradīcija, kuras mērķis ir popularizēt tradicionālo latviešu un cittautu deju. Plānots, ka festivāls norisināsies reizi divos gados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)