Banner 980x90

Daugavpilī izstrādās vasaras koncertzāles būvniecības tehniski ekonomisko pamatojumu

Daugavpils, 15.febr., Daugavpilī tiks izstrādāts Oskara Stroka vasaras koncertzāles būvniecības Centrālajā parkā tehniski ekonomiskais pamatojums, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Vasaras koncertzāles būvniecības projektu izstrādāja speciāli izveidota darba grupa. 2017.gada oktobrī šo projektu atbalstīja Daugavpils pilsētas domes Pilsētbūvniecības un vides komisija un tika nolemts to virzīt iepirkumu projektēšanas darbiem.

Šī gada pašvaldības budžetā projektēšanas darbiem ir ieplānoti 100 000 eiro. Taču iespējams, ka šis finansējums var būt nepietiekams un rodas nepieciešamība pēc papildus finansējuma.

Šogad Centrālajā parkā plānota arī projekta teritorijā esošās šautuves nojaukšana un tās ierīkošana citā vietā.

Plānots, ka vasaras koncertzāle varētu tikt uzbūvēta līdz 2020.gadam, taču šim projektam ir nepieciešami lieli pašvaldības kapitālieguldījumi.

Uzskaitot ar šo projektu saistītos riskus, Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga minēja tehniski ekonomiskā pamatojuma un darbības stratēģijas, kā arī objekta apkalpošanas izdevumu pēc 2020.gada trūkumu. Tāpat ir nepieciešama nopietna analīze, kā koncertzāles darbība ietekmēs citu Daugavpils kultūras objektu darbu.

Paredzēts, ka koncertzāle darboties no maija līdz septembrim. Līdz ar to ir nepieciešams risināt jautājumu, kā to ekspluatēt ziemā.

Diskusijā par koncertzāles būvniecības lietderību deputāti vienojās atlikt minēto jautājumu līdz aprīlim, kad būs izstrādāts koncertzāles būvniecības tehniski ekonomisko pamatojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)