Banner 980x90

Daugavpilī būs pieejams pašvaldības līdzfinansējums sakrālā mantojuma saglabāšanai

Daugavpils, 15.febr., LETA. Daugavpils pilsētas domes deputāti sākuši skatīt noteikumus par pašvaldības līdzfinansējumu sakrālā mantojuma saglabāšanai, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Iespēju piešķirt līdzfinansējumu sakrālā mantojuma saglabāšanas projektiem pašvaldībai dod Sakrālā mantojuma saglabāšanas finansēšanas likums.

Patlaban ir izstrādāti arī iesniedzamo dokumentu paraugi. Līdzfinansējuma saņēmējiem arī būs jāsniedz pašvaldībai atskaite par piešķirtā finansējuma izlietojumu. Noteikumi un veidlapas būs pieejamas Daugavpils pilsētas pašvaldības mājas lapā pēc tam, kad deputāti domes sēdē būs pieņēmuši galīgo lēmumu.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis skaidro, ka pretendēt uz pašvaldības finansējumu varēs tikai tās draudzes, kuru ēkas ir reģistrētas kā kultūras pieminekļi.

Šogad šiem mērķiem pašvaldības budžetā ir ieplānoti 40 000 eiro.

Gadā viena draudze var iesniegt vienu pieteikumu. Pieteikumus vērtēs speciāli izveidota komisija. Vienam projektam pieejamā summa ir 5000 eiro. Pašvaldība segs 75% no kopējām izmaksām, 25% būs jāfinansē draudzei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)