Banner 980x90

Daugavā pie Daugavpils ūdens līmenis cēlies par 1,4 metriem

Rīga, 7.febr., LETA. Ledus sastrēguma ietekmē ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils pēdējo divu dienu laikā paaugstinājies par 1,4 metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Janvāra sākumā ūdens līmenis Daugavpilī bija pakāpies par vairāk nekā metru augstāk.

Pārējā Daugavā pārsvarā turpinās pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās.

Arī citās Latvijas upēs ūdens līmenis galvenokārt krītas. Lielupē pie Staļģenes kopš pagājušajā nedēļā sasniegtā maksimuma ūdens līmenis pazeminājies par vairāk nekā pusmetru, bet vēl aizvien applūdušas palienes.

Gaujā pie Carnikavas, kur ledus segas veidošanās dēļ pirmdien strauji kāpa ūdens līmenis, pēdējā diennaktī situācija nav mainījusies un ūdens līmenis ir nedaudz zem palieņu applūšanas sliekšņa.

Misas upē ūdens līmenis kopš pirmdienas pazeminājies par nepilnu pusmetru.

Kā ziņots, lielākie ledus sastrēgumi saglabājas Lielupē starp Staļģeni un Jelgavu, kā arī Daugavā no Līvāniem līdz Pļaviņām. Šajās vietās būs arī lielākais plūdu risks nākamajā atkusnī vai pavasarī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)