Banner 980x90

Ceturtdien vēlēs jaunu Daugavpils novada domes priekšsēdētāju

Rīga, 7.nov., LETA. Ceturtdien, 8.novembrī, Daugavpils novada domes ārkārtas sēdē vēlēs jaunu domes priekšsēdētāju, jo līdzšinējā domes vadītāja Janīna Jalinska ("Daugavpils novada partija") sākusi darbu 13.Saeimā, noskaidroja aģentūra LETA.

Vēl pagājušās nedēļas beigās Jalinska izsludināja kārtējo domes sēdi 8.novembrī, kas notiks plkst.10. Domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins ("Daugavpils novada partija") aģentūrai LETA stāstīja, ka sēdi vadīs viņš, jo Jalinskai apstiprinātas Saeimas deputāta pilnvaras. Savukārt pēc tās plkst.11.30 notiks ārkārtas sēde, kurā plānots ievēlēt jaunu domes priekšsēdētāju un deleģēt viņu darbam Latgales plānošanas reģionā.

Runājot par kandidātiem uz šo amatu, Kucins bija izvairīgs, apgalvojot, ka par domes priekšsēdētāju var kļūt ikviens no 17 deputātiem. Turklāt deputāti neesot apsprieduši iespējamās kandidatūras. To esot plānots darīt ceturtdien no rīta, pirms domes sēdes.

Kucins gan atzina, ka uzņemtos vadīt domi, ja tiktu virzīts šim amatam un gūtu uzvaru deputātu balsojumā.

"Daugavpils novada partija" pēdējās pašvaldību vēlēšanās novada domē ieguvusi desmit no 17 deputātu vietām.

Jalinska nav vienīgā novada domes pārstāve, kas šonedēļ sākusi darbu Saeimā. Domniece Janīna Kursīte Saeimas vēlēšanās ievēlēta no politiskās partijas "KPV LV" saraksta, bet Edgars Kucins par parlamenta deputātu kļuvis, startējot "Saskaņas" rindās.

Jau vēstīts, ka pēc 13.Saeimas pilnvaru apstiprināšanas darbu Daugavpils novada domē varētu sākt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils biroja vadītājs Guntars Melnis ("Latgales partija"), zemnieks Ilmārs Skuķis ("Daugavpils novada partija") un pašvaldības speciālists zemes jautājumos Jevgeņijs Gridasovs (S), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie dati.

Skuķis ir zemnieku saimniecības "Ūsiņi" īpašnieks, un deputāta mandātu varētu iegūt, par Saeimas deputāti kļūstot Jalinskai. Skuķis 2017.gada pašvaldību vēlēšanās ieguvis 3089 balsis un bijis 13.atbalstītākais deputāta kandidāts partijas sarakstā.

Savukārt Melnis domē varētu aizvietot Kursīti. Melnis pašvaldību vēlēšanās guvis lielu vēlētāju uzticību, no 11.vietas sarakstā pakāpjoties uz otro un paliekot pirmajam "aiz strīpas".

Vecsalienas pagasta pārvaldes speciālists zemes jautājumos, SIA "LatTopo" mērnieka palīgs un biedrības "Aizbildnis" valdes priekšsēdētājs Gridasovs ir nākamais populārākais kandidāts aiz tiem pieciem, kas domē ievēlēti no "Saskaņas" saraksta. Viņš pašvaldības deputāta pilnvaras varētu saņemt, Saeimā darbu sākot Edgaram Kucinam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)