Banner 980x90

Ceļu ikdienas uzturēšanai Daugavpils novadā pērn novirzīti 23% no valsts piešķirtās viena miljona eiro mērķdotācijas

Rīga, 23.janv., LETA. Ceļu un ielu ikdienas uzturēšanai Daugavpils novadā 2018.gadā novirzīti 23% no valsts piešķirtās 1 012 710 eiro mērķdotācijas, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pērn pašvaldības autoceļiem piešķirta mērķdotācija 1 012 710 eiro apmērā, kas tika izlietota pēc Daugavpils novada domes apstiprinātā plāna un pieņemtajiem lēmumiem. No šīs mērķdotācijas 23% jeb 224 708 eiro tika izlietoti ceļu un ielu ikdienas uzturēšanas darbiem, savukārt atlikušie 77% jeb 775 850 eiro - ceļu un ielu atjaunošanai un remontdarbiem.

Pērn Ambeļu, Biķernieku, Dubnas, Medumu, Naujenes, Salienas, Sventes, Tabores, Vecsalienas un Višķu pagastā tika izremontēts pa vienam pašvaldības ceļam. Laucesas, Līksnas, Naujenes, Nīcgales pagastu centros tika noasfaltētas ielas. Demenes, Kalupes, Kalkūnes, Maļinovas un Vaboles pagastā tika izremontētas avārijas stāvoklī esošas caurtekas un piebērti grants ceļu posmi, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Šogad mērķdotācija ceļiem no valsts budžeta vēl nav ieplānota, un pašlaik Satiksmes ministrija pašvaldībai iedalījusi tikai 229 817 eiro jeb vienu divpadsmito daļu no pērnā gada mērķdotācijas summas. Šie līdzekļi tiks novirzīti pagastu pārvaldēm sniega tīrīšanas un ikdienas uzturēšanas darbiem, kā arī, lai norēķinātos par pērn veiktajiem darbiem - caurtekas remontu Sventes pagastā un Vecsalienas pagasta ceļa Ostrovi-Grīšļi atjaunošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)