Banner 980x90

Ceļu būvniecības sezona noslēdzas, taču priekšā vēl ir daudz darba 

Foto no video
Foto no video

Noslēgumam tuvojas kārtējā ceļu remontdarbu sezona. Laika apstākļi ir labvēlīgi, tāpēc būvnieki cenšas izmantot katru silto rudens dienu, pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv pavēstīja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Šobrīd, pēc Komunālās saimniecības pārvaldes pasūtījuma, uzņēmuma "Labiekārtošana D" darbinieki gatavo pamatu jauna asfalta ieklāšanai Saules un Vienības ielu krustojumā, lai tādējādi uzlabotu tramvaja sliežu šķērsošanu autotransportam. Speciālisti ir atzinuši, ka šis braucamās daļas posms ar intensīvu transporta kustību ir avārijas stāvoklī un tam ir nepieciešams tūlītējs remonts, negaidot tramvaja sliežu ceļu rekonstrukcijas darbu uzsākšanu pilsētas centrā.

Darbi ir jāveic pēc iespējas īsākā laikā. Līdz gada beigām noslēgsies būvniecība arī citos objektos. Eiropas projekta ietvaros tiks pabeigta Daugavas ielas rekonstrukcija, tai skaitā posms zem Vienības tilta. Šeit tiks nomainīts asfalts, nostiprinātas balsta sienas un nogāzes. Būs nepieciešams vismaz mēnesis, lai noregulētu transporta plūsmu Rīgas un Stacijas ielu krustojumā pie dzelzceļa stacijas. Šeit ierīkos gājēju pāreju ar atdalošo drošības saliņu, autostāvvieta būs nodalīta no braucamās daļas, un autobusa pietura  pārvietota ārpus stacijas zonas robežām. Šogad noslēgsies remonts vairākos pilsētas ielu posmos.

Tuvākajā nākotnē pašvaldībai ir daudz plānu, kas saistīti ar ceļu būvniecību. Desmiti objekti dažādos pilsētas mikrorajonos ir iekļauti ceļu un trotuāru remonta trīs gadu plānā. 22.oktobrī Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis izbrauca uz objektiem un  izvērtēja plānoto darbu apjomus.

Jau šobrīd iedzīvotāji var iepazīties ar vairākiem objektiem. Piemēram, industriālo zonu infrastruktūras attīstības programmas ietvaros ir plānots veikt ielu rekonstrukciju Jaunbūves un Čerepovas mikrorajonos. Runa ir par atsevišķiem Rūpniecības, Dunduru, A.Pumpura, Siguldas un Silikātu ielu posmiem. Ar gaidāmo darbu materiāliem var iepazīties pilsētas Domes mājas lapā, bet 27.oktobrī plkst.16.30 iedzīvotāji tiek aicināti uz Domes konferenču zāli, kur publiskās apspriešanas ietvaros notiks projekta prezentācija. Sabiedrības vērtēšanai ir arī izvirzīti tādi projekti kā jaunas tramvaju līnijas būvniecība posmā 18.novembra iela – Veselības iela – Stropu ciemats un Rīgas ielas rekonstrukcija posmā no Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai. Pēc speciālistu domām, galvenā gājēju iela šajā posmā līdz Vienības laukumam krasi sašaurinās. Šeit būs nomainīts trotuāra bruģis, veco, avārijas stāvoklī esošo koku vietā  iestādīti jauni. Divu projektu prezentācija notiks Domes konferenču zālē 3.novembrī plkst.16.30. Materiāli ir pieejami pašvaldības mājas lapā.

Plašāk skatieties TV Daugavpils sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)