Banner 980x90

Bergmanis apmeklēs Zemessardzes apmācību nometni Daugavpils novadā

Rīga, 19.jūl., LETA. Rīt, 20.jūlijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) apmeklēs Zemessardzes pamatapmācības nometni Daugavpils novadā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Bergmanis apmeklēs Zemessardzes 3.brigādes militārās pamatapmācības pirmā līmeņa nometni, kas no 2. līdz 22.jūlijam norisinās mācību poligonā "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā.

Vizītes laikā Bergmanis tiksies ar Zemessardzes 3.brigādes komandieri pulkvežleitnantu Māri Simsonu, 3.brigādes bataljonu komandieriem un jaunajiem zemessargiem, lai pārrunātu apmācību norisi un zemessargu sadzīves apstākļus.

Jau ziņots, ka Zemessardzes 3.brigādes pamatapmācības nometnē piedalīsies aptuveni 200 zemessargi, kuri apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, gūs ieskatu topogrāfijā, kā arī medicīnā un saistošajos normatīvajos aktos. Zemessargiem būs iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas.

Šogad Zemessardzes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiks, pielietojot nometnes modeli, kurā zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā.

Jaunie zemessargi apgūs iemaņas pamatapmācības nometnēs visās trijās Zemessardzes brigādēs.

Zemessardzes 3.brigādes teritorijā atrodas septiņi bataljoni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)