Banner 980x90

Ātrie kredīti – risinājums, kad nevari gaidīt

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Bez šaubām, dzīve ir jāplāno, taču tik un tā reizi pa reizei tā pārsteidz ar kādu neparedzētu situāciju, kas mūsu plānos un budžetā ievieš savas korekcijas. Bieži vien tādos brīžos vajadzīgs iespējami ātrs risinājums, taču, kā rīkoties, ja nepieciešamo naudas līdzekļu nav?

Ja Tev ir stabili ikmēneša ienākumi un aizdevums vajadzīgs konkrētam mērķim, piemēram, automašīnas remontam, viens no risinājumiem var būt ātrie kredīti, kas pieejami internetā. Tas nozīmē, ka aizdevumam vari pieteikties tiešsaistē, no jebkuras vietas Latvijā. Turklāt – tam par vienīgo nodrošinājumu kalpos Tavi ienākumi, tātad – nav vajadzīga ne ķīla, ne galvojums. Ja atbildīsi aizdevēja izvirzītajām prasībām, dažu minūšu laikā vari saņemt summu, kas mērāma no dažiem eiro līdz pat vairākiem tūkstošiem. 

Būtiski jautājumi pirms kredīta noformēšanas
Taču, lai saprastu, vai ātrie kredīti ir Tev piemērotākais risinājums un kāds kredīta veids ir atbilstošākais, vispirms vēlams rast atbildes uz dažiem jautājumiem.
- Kādam mērķim līdzekļi vajadzīgi? Varbūt iecere tomēr nav nemaz tik steidzama un var kādu brīdi pagaidām, kamēr būs iespējams par to norēķināties no saviem līdzekļiem?
- Kāds ir vēlamais aizdevuma apmērs? Lai aizdevums nesagādātu liekas problēmas, neaizņemies maksimālo pieejamo summu – svarīgi aizņemties tikai tik, cik patiešām nepieciešams?
- Kādā termiņā plāno kredītu atmaksāt? Izpēti dažādu aizdevumu piedāvājumus un parēķiniet, cik liela naudas summa un cik ilgā laikā būs jāatdod. Iespējams, varēsi to atmaksāt jau no nākamās algas, bet, iespējams, izdevīgāks risinājums būs ikmēneša maksājums tik ilgi, kamēr aizdevums būs atmaksāts. 

Īstermiņa aizdevums
Ja naudas līdzekļi nepieciešami uz neilgu laika posmu, labs risinājums ir īstermiņa kredīts, kas šobrīd pieejams pie vairākiem aizdevējiem. Tas pieejams vairāku simtu eiro vērtībā uz termiņu līdz 30 dienām. Taču noderēs arī tad, ja vajadzīgi vien daži eiro uz pāris dienām. 

Patēriņa kredīts
Ilgtermiņa kredīts piemērots gadījumiem, ja nepieciešama lielāka naudas summa vērienīgākam mērķim, piemēram, mājokļa remontam. Tā atmaksa jāveic katru mēnesi vienādos maksājumos. Taču, lai aizdevuma noformēšana neradītu finansiālas grūtības, ikmēneša maksājuma summai nevajadzētu pārsniegt 25–30% no ienākumiem. 

Kredītlīnija
Vēl viens aizdevuma veids, kas pieejams pie nebanku kredītdevējiem, – kredītlīnija. Tā noderēs mazākiem pirkumiem, piemēram, ja steidzami nepieciešams datortehnikas remonts. Šī aizdevuma veida būtiskākā priekšrocība – papildu naudas summu var saņemt arī tad, ja iepriekšējā vēl nav atmaksāta. Tādā gadījumā tiks pārrēķināts ikmēneša maksājums. 

Vai aizdevums vienmēr ir labākais risinājums?
Ātrie kredīti piemēroti dažādām vajadzībām, arī gadījumiem, kad nevari gaidīt un risinājums vajadzīgs ātri. Tomēr, lai aizdevuma noformēšana nesagādātu problēmas, jāpatur prātā, ka tas ir atbildīgs lēmums.

Galvenais nosacījums kredīta saņemšanai ir maksātspēja. Ja neesi drošs, ka aizdevumu spēsi atmaksāt noteiktajā laika posmā, kredīta noformēšana nebūs labākais risinājums. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)