Banner 980x90

Atklās Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vasaras izstāžu sezonu

Valmiera, 20.jūn., LETA. 7.jūlijā plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta jaunā vasaras izstāžu sezona ar pašmāju un pasaules mākslas projektiem, aģentūru LETA informēja mākslas centra pārstāve Inita Paegle.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs tradicionāli arī vasaras izstāžu sezonā turpina nosprausto mērauklu, rādīt saviem apmeklētājiem kā pašmāju tā arī ārvalstu mākslas projektus. Jaunā izstāžu sezona pārsteigs ar mediju daudzveidību - vienkopus eksponējot glezniecības, grafikas, stikla mākslas un fotogrāfijas projektus.

No 7.jūlija Rotko centrā būs skatāma Izraēlas mākslinieka Moiše Kupfermana, iezīmējot mākslinieka rokraksta noturību un kā abstraktās glezniecības un grafikas meistara devumu Izraēlas kultūras telpā.

Divi Latvijas fotogrāfijas projekti - Andra Zēgnera "Gaismā" un Ivetas Vaivodes "Zobens lilijas" ir stāsti par šobrīd Latvijas fotogrāfijā aktuālo un autoru rokrakstos atšķirīgo.

Stabils un starptautiski aprobēts Martas Ģibietes stikla mākslas projekta pieteikums, aktualizējot mākslinieces virtuozitāti un radošo lidojumu caurspīdīgā un trauslā materiālā.

Grafikas medija aktualizēšanai būtisks izcilās grafikas meistares Maijas Dragūnes veikums, nosakot grafikas procesu pārmantojamību un nozīmi mākslas attīstībā kopumā.

Kā dzirkstele un iespējama ažiotāža par mums apkārt notiekošo, tiek realizēta Artūra Bērziņa personālizstādē "Barotava", glezniecībā un instalācijās stāstot par šodienu alegorijās un tiešumā.

Vasaras izstāžu sezona skatāma līdz šī gada 10.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)