Banner 980x90

AT atstāj negrozītu apgabaltiesas notiesājošo spriedumu nolaidībā apsūdzētā Daugavpils slimnīcas bērnu ķirurga lietā

Rīga, 17.okt., LETA. Augstākā tiesa (AT) vakar atstāja negrozītu Latgales apgabaltiesas spriedumu krimināllietā pret Daugavpils reģionālās slimnīcas Bērnu ķirurģijas nodaļas bijušo vadītāju Vasiliju Hristenko par profesionālo pienākumu nolaidīgu pildīšanu, aģentūru LETA informēja AT pārstāve Baiba Kataja.

Ar Latgales apgabaltiesas spriedumu Hristenko tika sodīts ar nosacītu brīvības atņemšanas sodu uz diviem gadiem. AT savā lēmumā norādīja, ka nepiekrīt apsūdzētā aizstāves kasācijas sūdzībā minētajiem argumentiem un atzīst, ka apsūdzētais savus profesionālos pienākumus pildīja nepienācīgi un pienākumu nepienācīga pildīšana var izpausties arī tādā veidā, ka šie pienākumi netiek izpildīti savlaicīgi. AT norādīja, ka noziedzīgā nodarījuma aprakstā ir norādīti tie profesionālie pienākumi, kuri bija jāpilda apsūdzētajam atbilstoši amata aprakstam.

Kā ziņots, iepriekš Daugavpils tiesa atzina Hristenko par nevainīgu un viņu attaisnoja. Tiesa arī atcēla viņam piemēros drošības līdzekļus - uzturēšanos noteiktā dzīves vietā, noteiktas nodarbošanās aizliegumu, kā arī aizliegumu izbraukt no valsts. Cietušās puses prasījumu par materiālo kompensāciju tiesa atstāja bez izskatīšanas, kā arī atcēla iepriekš Hristenko piederošajai automašīnai piemēroto arestu.

Jau ziņots, ka 2010.gada augustā Daugavpils reģionālajā slimnīcā mira kāds 12 gadus vecs pusaudzis, kuram mediķi konstatēja kuņģa plīsumu.

Pēc vecāku iesnieguma policija par notikušo sāka kriminālprocesu. Savukārt toreizējais veselības ministrs uzdeva Veselības inspekcijai izvērtēt šo gadījumu slimnīcā, kurā mirušā zēna piederīgie apšauba pacientam sniegtās ārstniecības kvalitāti.

Pēc mirušā pusaudža tuvinieku stāstītā, zēns nonācis slimnīcā 11.augustā, jo sūdzējies par asām sāpēm vēderā. Pēc rentgena un asins analīzēm puisēns ievietots Bērnu ķirurģijas nodaļā, kur viņu izmeklējis ārsts Hristenko. Mirušā pusaudža vecmāmiņa stāstījusi, ka dakteris viņai palicis atmiņā galvenokārt ar to, ka pieprasījis dažādus dokumentus un uzdevis jautājumus, kas neattiecas uz zēna veselības stāvokli.

Hristenko arī atteicies pa mobilo tālruni pārrunāt zēna veselības stāvokli ar viņa māti, kas atradusies Anglijā. Līdz ar to mediķis nav saņēmis ziņas, ka puisēns bērnībā iedzēris etiķa esenci, tāpēc viņam stingri jāievēro noteikta diēta.

Zēnam paņemtas dažādas analīzes, taču vakarā un naktī viņa pašsajūta aizvien pasliktinājusies - sāpes kļuvušas spēcīgākas, viņš sācis smakt. Pēc neatlaidīgiem vecmāmiņas pieprasījumiem naktī mazajam pacientam izdarīti iešļircinājumi, taču tas nav palīdzējis.

No rīta kāds cits ārsts licis puisēnu vest uz procedūru telpu. Vecmāmiņai neesot zināms, ko tieši mediķi viņam tur darījuši, taču pēc tam zēnam sākušies samaņas zudumi, strauji pazeminājies asinsspiediens, un galu galā slimnieks nomiris. Mediķi tuviniekus informējuši, ka nāves cēlonis ir pēkšņs kuņģa plīsums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)