Banner 980x90

Arī Ilūkstes novada dome pārdos savas laikraksta "Latgales Laiks" kapitāldaļas, bet Daugavpils pašvaldība vēl domā

Rīga, 2.jūl., LETA. Arī Ilūkstes novada dome lēmusi pārdot sev piederošās izdevniecības SIA "Latgales Laiks" kapitāldaļas, bet trešā pašvaldība, kurai pieder visvairāk kapitāldaļu - Daugavpils pilsēta -, pagaidām ar lēmumu nesteidzas, noskaidroja aģentūra LETA.

Pirmā par sev piederošo kapitāldaļu pārdošanu lēmusi Daugavpils novada dome. Pašvaldībai pieder 18,17% daļu izdevniecībā.

Aizvadītajā domes sēdē par savu 7,27% pamatkapitāla atsavināšanu lēmusi arī Ilūkstes novada dome. Pārdošanai tiks rīkota izsole.

Novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Pavlovska aģentūrai LETA skaidroja, ka par pārdošanu vietvara izšķīrusies, jo "jātiecas uz pilnīgu preses brīvību un darbības neatkarību".

Savukārt Daugavpils dome, kurai pieder 25,46% kapitāldaļu, pašlaik nekādus lēmumus attiecība uz "Latgales Laiku" nav pieņēmusi. Domes preses sekretāre Līga Korsaka, lūgta komentēt plānus attiecībā uz kapitāldaļu iespējamo pārdošanu vai pirkšanu no kaimiņu pašvaldībām, skaidroja, ka "notiek izvērtēšana, skata dažādas iespējas", paziņojot, ka "pagaidām jautājums ir atklāts".

Pārējie laikraksta kapitāldaļu turētāji ir piecas privātpersonas.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada dome pārdos sev piederošās izdevniecības "Latgales Laiks" kapitāldaļas.

Lēmums pieņemts, jo dome dalībai uzņēmumā neredz ne ekonomisko lietderību, ne efektivitāti.

Izdevniecības apgrozījums 2018.gadā bijis 252 420 eiro, uzņēmums strādājis ar 9938 eiro zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)