Banner 980x90

Arī Baltijā un Ziemeļvalstīs putekļi no Sahāras un Pireneju pussalas iekrāsojuši debesis

Rīga, 17.okt., LETA. Tā dēvētais sarkanās saules fenomens, kas pirmdien izpelnījās lielu uzmanību Londonā un citviet Britu salās, otrdienas rītā novērots daudzviet Eiropā, tostarp Nīderlandē, Dānijā, Zviedrijas un Somijas dienvidu daļā, kā arī Baltijas valstīs.

Latvijā otrdienas rītā sarkana saule bija redzama valsts austrumos, kur debesis nebija apmākušās.

Saskaņā ar Eiropas Savienības programmā "Copernicus" publicētajām prognozēm gaisa slānī virs Latvijas otrdien no rietumiem ienākuši putekļi, kas cēlušies no Sahāras tuksneša un meža ugunsgrēkiem Pireneju pussalā.

Putekļu klātbūtni atmosfērā apstiprina satelītu dati un meteoroloģijas dienesti.

Sahāras putekļus līdz Ziemeļeiropai atnesis ciklons "Ofēlija", kas pirmdien plosījās Īrijā. Londonā putekļu daudzums pirmdien bija tik liels, ka apkārtējā vide iekrāsojās dzeltenos un sārtos toņos, sociālos tīklus pārpludināja fotogrāfijas ar neparasto skatu, kā arī joki par pastardienas atnākšanu.

Līdzīgu debesu iekrāsošanos mēdz izraisīt paaugstināts gaisa mitrums un piesārņojums no vietējiem avotiem.

Ciklons "Ofēlija" patlaban turpina zaudēt spēkus un tuvojas Skandināvijas dienvidiem. Ciklona ietekmē otrdienas pēcpusdienā un vakarā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +12..+17 grādiem, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-18 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)