Banner 980x90

"Arco Real Estate": Darījumu skaits nekustamo īpašumu tirgū pērn audzis par 9,52%

Rīga, 23.febr., LETA. Darījumu skaits nekustamo īpašumu tirgū pērn audzis par 9,52%, šodien žurnālistiem sacīja nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" valdes loceklis Māris Laukalējs.

"Pagājušais gads pierādīja, ka Latvijas nekustamo īpašumu tirgum nav nekāda sakarība ar kopējo valsts ekonomikas attīstību. Iekšzemes kopprodukta pieaugums pērn bija ļoti mazs, bet darījumu skaits ar īpašumiem sasniedza 2007.gada līmeni," stāstīja Laukalējs.

Pērn reģistrēti 51 352 darījumi ar īpašumiem, bet 2015.gadā tika reģistrēti 46 889 darījumi.

Laukalējs informēja, ka visās lielākajās pilsētās pērn bijis ļoti izteikts darījumu skaita pieaugums, bet darījumu skaits Latgalē pērn bija augstākais nekā jebkad neatkarības periodā ir bijis. Rēzeknē fiksēts darījumu skaita pieaugums par 73%.

"Lielu daļa no šiem darījumiem Latgalē ir veikuši jau sen ārzemēs strādājoši Latvijas iedzīvotāji, kas nolēmuši iegādāties īpašumu Latvijā un tieši Latgalē, kur īpašumi ir lētāki. Iespējams, ka šie cilvēki nolēmuši atgriezties, iespējams, ka tas ir brīvo līdzekļu ieguldījums, bet iespējams, ka tā ir arī "Brexit" ietekme," skaidroja Laukalējs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)