Banner 980x90

Ar septiņu jaunu izstāžu atklāšanu un starptautisku forumu Rotko mākslas centrs atzīmēs savu ceturto gadadienu

Daugavpils, 21.apr., LETA. Šodien ar vērienīgu septiņu jaunu izstāžu svinīgo atklāšanas pasākumu un starptautisku mākslas speciālistu diskusiju forumu – semināru Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs atzīmēs savu ceturto gadadienu, aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Jaunā izstāžu sezona - "Klusuma sezona" Rotko centrā aizsāksies ar skaļu troksni, prieku un līksmību, piedāvājot apmeklētājiem septiņus izcilus notikumus Latvijas mākslā un tradicionāli parādot reģiona, Latvijas un ārvalstu mākslā aktuālo.

Par ievērojamu notikums Latvijas mākslas dzīvē kļūs pasaulslavenā norvēģu mākslinieka Edvarda Munka oriģināldarba "Advokāta Ludviga Meijera portrets" izstādīšana. Tā būs pirmā reize, kad Latvijā tiek eksponēts kāds no Munka darbiem.

Ķlusuma sezonā" Rotko mākslas centrā būs aplūkojama arī Ērinas Louloras (Lielbritānija) personālizstādē "Onomatopoēze" iekļautie darbi. Piekto reizi Daugavpilī notiks lielā Latgales reģiona mākslas konkursa izstāde, pulcinot vairāk nekā 50 reģiona māksliniekus, diskutējot izstādē par "Tukšuma un klusuma formām".

Īpašu gaisotni uzburs Ričards Dennijs (Austrālija) personālizstādē "Klusuma ēra". Ar minimālismu un sievišķīgu smalkumu izpaudīsies Lindas Zīveres (Dānija/Latvija) vēstījums projektā "Klusumā".

Daugavpils māksliniece Sanri teiks stāstu par saskares dažādajām formām personālizstādē "Komunikācija ir atslēga". Savukārt tiešu un patiesu klusumu uzburs notikums un atskats uz to, runājot par sekām un dzīves izmaiņām projektā "X: Kritiskā robeža – Černobiļa 30" (Lietuva).

Starptautiskais mākslas speciālistu diskusiju forums - seminārs un preses konference "Munks satiek Rotko Daugavpilī" sāksies plkst.13. Tā dalībnieki: Tronheimas Mākslas muzejs, Rotko centrs, izstāžu mākslinieki, reģiona mākslinieki, kultūras darbinieki un preses pārstāvji.

Jaunās izstāžu sezonas atklāšanas svinīgais pasākums paredzēts plkst.16. Aprīļa izstāžu sezona būs skatāma līdz 2.jūlijam. Munka oriģināldarbs apmeklētajiem būs pieejams līdz pat 19.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)