Banner 980x90

Ar Rīgā gūto pieredzi uzņēmējs Guntars Vingris atgriežas Kalupē

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Guntars Vingris ir vadītājs ar deviņu gadu uzņēmējdarbības stāžu, kas pats saviem spēkiem ir izveidojis vairāk kā 20 cilvēku lielu komandu. Guntara pamatdarba vieta ir uzņēmums "Ekostandarts tehnoloģijas", kas tirgū darbojas jau kopš 2003.gada un šobrīd ir vadošais notekūdeņu attīrīšanas iekārtu ražotājs Latvijā, pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv vēsta Daugavpils novada pašvaldībā.

Sākotnēji uzņēmums importēja ārzemju attīrīšanas iekārtas, taču vēlāk tika pieņemts lēmums ražot pašiem savas bioloģiskās attīrīšanas iekārtas. Importētās tehnoloģijas tika būtiski uzlabotas, sertificētas un pielāgotas Latvijas apstākļiem - augstiem gruntsūdeņiem un mainīgajām temperatūrām. Kopš 2006.gada ir šī uzņēmuma arī līdzīpašnieks un vadītājs.

Guntara saknes ir Daugavpils novada Kalupes pagastā, kur mantojumā no vecākiem palikusi māja un piemājas saimniecība "Vecozoli", kas kopš 2011.gada ir paplašināta no 23 līdz 120 ha. Skatoties ilgtermiņā tika nodibināts lauksaimniecības uzņēmums SIA "Jaunie Vecozoli".  Pamatnozare saimniecībā ir gaļas liellopu audzēšana, konkrētāk – tiek audzētas Latvijā izplatītākās šķirnes – Šarolē tīršķirnes govis. Saimniecībā blakus gaļas liellopiem nodarbojas arī ar graudkopību. 

Guntars Vingris: "Joprojām uzskatu, ka saimniecības apjoms ir jāturpina palielināt. Esmu meklējumos. 120 ha – tas nav daudz. No zemes ir "jāizspiež" pievienotā vērtība – tā nākotnē varētu būt, pieņemsim, graudu pārstrāde pilngraudu pārtikas produktos."

Pateicoties ES fondu līdzfinansējumam, kas paredzēts nelauksaimnieciskās dzīves dažādošanai lauku teritorijā, pērn uz lauksaimniecības uzņēmuma SIA "Jaunie Vecozoli" bāzes, Daugavpils novada teritorijā izveidota plastmasas izstrādājumu ražotne, kas piedāvā plašu plastmasas izstrādājumu sortimentu un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu.

Uzņēmuma nosaukums ir mainīts uz SIA "Rubiki". Iemesls uzņēmuma nosaukuma maiņai ir padarīt to vieglāk uztveramu un atpazīstamu gan klientiem, gan sadarbības partneriem. Jaunais nosaukums ir neikdienišķs. Iepriekš uzņēmuma pamatdarbība bija lauksaimniecība, bet, domājot par turpmāko attīstību un apkārtējās vides uzlabošanu, kā arī veidiem, kā nodarbināt darbiniekus arī starpsezonā, 2013.gadā tika uzsākta ražotnes būvniecība lielizmēra plastmasas tvertņu ražošanai.

Guntars Vingris: "Pirms projekta realizācijas nopirku zemes īpašumu vienā gleznainā vietā Līksnas pagastā. Projekta ieguvums un rezultāts ir angāra izbūve, modernas plastmasas metināšanas iekārtas iegāde, ražošanas nodrošināšanai un membrānas metināšanas tehnoloģijas ieviešana, ar kuras palīdzību var metināt HDPE (augsta blīvuma polietilēna plēve) ģeomembrānu. Plastmasas metināšanas iekārta ir ļoti jaudīga - tā spēj automātiskā režīmā sametināt pat līdz 80 mm biezu plastmasu, atstājot praktiski nemanāmu metināšanas šuvi. Biju gan domājis, ka divu gadu laikā izdosies celtniecību pabeigt un sākt ražošanu, bet nebija tik vienkārši. Nostrādāja gan pieredzes trūkums, gan arī pats projekts izvērtās dārgāks nekā bijām plānojuši. Šogad bija kavēklis arī ar elektrības pieslēgšanu. Tikai augustā šī problēma tika atrisināta." 

Pagaidām uzņēmums strādā testa režīmā, pētot tirgus pieprasījumu un izmēģinot spēkus visdažādāko produktu ražošanā: notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, sūkņu stacijas, pontoni, laipas, piestātnes, baseini, pirts baļļas, plastmasas rezervuāri, lielizmēra plastmasas izstrādājumi, florbola borti, hokeja laukuma borti, kā arī sniedzot tādus pakalpojumus kā vispārīgie celtniecības darbi, traktortehnikas pakalpojumi, transporta pakalpojumi, HDPE ģeomembrānas ieklāšanas darbi, kūtsmēslu lagūnas, dīķi un to hidroizolācija. Testēšanas režīmā tas darbosies vēl arī visu ziemas periodu. Pa šo laiku tiek nodarbināti divi cilvēki, vēlāk paredzēts pieņemt vēl trīs cilvēkus.

Guntars Vingris: "Mazo attīrīšanas iekārtu un sūkņu staciju ražošanā ir izstrādāta pilnīgi jauna tehnoloģija, kuras nianses pagaidām neatklāšu. Tā ir inovatīva un Latvijā sertificēta, kas balstās uz vides drošību, ilgmūžību un efektivitāti. Ražojam arī ļoti kvalitatīvs laipas un plostus. Ideāls piemērs ir mūsu izgatavotie pontoni. Viens no pēdējā laikā svarīgākajiem projektiem ir pārceltuves platformas izgatavošana un polipropilēna pontonu uzstādīšana Daugavā, pie atpūtas vietas "Liepkalni". Pārceltuve ar divām piestātnēm vedīs uz saliņu ar riju, kura uzcelta tūristu vajadzībām. Daugavpils novada un Latgales reģiona zemniekus un uzņēmējus, kuriem ir aktuālas kūtsmēslu lagūnas, varētu interesēt tāds pakalpojums kā membrānas ieklāšana. Savukārt jaunajos objektos, kuros ir ugunsdzēsības dīķi, mēs piedāvājam veikt hermatizācijas pakalpojumus. Uzņēmuma plānos ir baseinu izgatavošana zivju mazuļu pavairošanai, šāds produkts noteikti ieinteresēs zivju fermu īpašniekus."

Galveno akcentu uzņēmums liek uz klienta vēlmju izzināšanu, izmantojot šobrīd plaši pielietoto sociālo mediju spektru, kā arī uz produkcijas kvalitātes palielināšanu, racionālu resursu izmantošanu un vislabāko speciālistu piesaisti SIA "Rubiki" komandā, kas palīdzēs kļūt atpazīstamiem no klienta klientam. Uzņēmuma galvenais mērķis paliek nemainīgs - ražot augstas pievienotās vērtības un kvalitātes produktus un viest ticību Latgales reģionam kā konkurētspējīgam.

Pētot tirgu, vai varat pateikt, cik daudz ir konkurentu, kas ražo līdzīga profila produktus? 

Guntars Vingris: "Konkurence vienmēr ir bijis labs attīstības rīks, tāpēc, ja tādi būs, mēs būsim tikai vinnētāji. SIA "Ekostandartam" ir viens konkurents Daugavpilī. Runājot par pontonu un plostu ražotni, tad esam atraduši vienu konkurentu, taču te mums ir priekšrocība - mūsu ražotie produkti ir ar ļoti augstu kvalitāti un ilgmūžību. Tieši polipropilēna pontonu (to pielieto dažādu peldošo platformu izgatavošanā) un laipu ražotnē, mēs piedāvājam produktus ar dubultsienu caurulēm, cinkoto rāmi un impregnētiem dēļiem. Mums ir visas iespējas to izdarīt – koka detaļas tiek impregnētas, izmantojot autoklāvu, tādējādi panākot maksimālu koka aizsardzību pret ārējo laika apstākļu ietekmi. Un šādas koka detaļas var nokalpot pat gadu desmitus. Ja runājam par HDPE ģeomembrānas ieklāšanas darbiem, tad varu droši apgalvot, ka te konkurentu mums nav. Darba galds, kas paredzēts lielizmēra plastmasas izstrādājumu un rezervuāru ražošanai, ir vienīgais Latvijā."

Kāds ir Jūsu firmas noslēpums? Kā rodiet jaunas idejas? 

Guntars Vingris: "Tas ir ilglaicīgas iepriekšējās darbošanās rezultāts. Braucam pieredzes apmaiņā pie sadarbības partneriem. Pabijām Čehijā, Vācijā, Nīderlandē, kā arī izzinot eksporta potenciālu austrumu tirgos, piemēram Krievijā, Baltkrievijā un Vidusāzījas valstīs. No turienes arī atvedām labas idejas."

Uzņēmējs Guntars Vingris prognozē, ka uzņēmums pilnā apjomā varēs sākt darboties jau nākamā gada pavasarī. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)