Banner 980x90

Ar biedrības un domes atbalstu par 36 344 eiro labiekārtots Luknas ezera krasts Višķu pagastā

Jelgava, 5.nov., LETA. Ir noslēgušies Luknas ezera krasta labiekārtošanas darbi, ko ar domes un Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) paveikusi biedrība Višķu attīstībai, kopumā ieguldot 36 344 eiro, aģentūra LETA uzzināja Daugavpils novada pašvaldībā.

Biedrība īstenojusi projektu "Luknas ezera krasta (pie laivu stacijas uz sabiedriskās pirts) teritorijas labiekārtošana", kas ir jau ceturtais projekts, kas tiek realizēts teritorijas un objektu ap laivu staciju attīstīšanai. Proti, 2013.gadā biedrība "Višķu attīstībai" realizējusi projektu "Višķu uz viļņa", atjaunojot laivu stacijas un piestātnes darbību, bet 2014.gadā biedrība "Niedrājs", realizējot projektu, iegādājusies laivu stacijas darbībai nepieciešamo aprīkojumu - laivas, katamarānus, ūdens velosipēdus un pumpabaikus.

Savukārt 2015.gadā Višķu pagasta pārvalde pie laivu stacijas realizējusi projektu "Jauna sadzīves pakalpojuma - Sabiedriskās pirts izveide Višķu pagastā", izbūvējot tur jaunu sabiedrisko pirti. Tomēr, neskatoties uz ieguldījumiem objektu un pakalpojumu attīstīšanā, apkārtnes ap sabiedrisko pirti un laivu staciju sakārtošana līdz šim netika veikta.

Īstenojot pēdējo biedrības "Višķu attīstībai" projektu, ir veikta ceļa seguma izbūve piebraukšanai pie laivu stacijas un ezera, pabeigta kanāla nogāžu nostiprināšana, veikta kāpņu izbūve nokļūšanai līdz piestātnes koka klājam, celiņu izbūve, koka tiltiņa izbūve grāvja šķērsošanai pludmales virzienā, aizsargapmaļu ap laivu staciju izbūve, teritorijas planēšana un zālienu atjaunošana, atpūtas vietas izveidošana pie sabiedriskās pirts un citi projektā paredzēti darbi.

Projekta izmaksas ir teju 36 344 eiro, no tiem 32 709 eiro ir ELFLA līdzekļi, bet 3634 eiro projekta īstenošanai ir piešķīrusi Daugavpils novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)