Banner 980x90

Apstiprina Daugavpils šī gada budžetu, to paredzot par 27 miljoniem eiro lielāku nekā pērn

Daugavpils, 17.janv., LETA. Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprinājuši pašvaldības 2017.gada budžetu 105,84 miljoni eiro apmērā, kas ir par aptuveni 27 miljoniem eiro vairāk nekā pērn.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Daugavpils domes Finanšu nodaļas vadītāja, tik ievērojams budžeta pieaugums ir saistīts ar daudzu lielu Eiropas Savienības fondu atbalstīto projektu realizāciju pilsētā. Lielākie no tiem ir saistīti ar degradēto industriālo teritoriju revitalizāciju, pirmsskolas izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšanu un mācību vides modernizāciju izglītības iestādēs.

Paredzētie Daugavpils 2017.gada budžeta ieņēmumi ir 89,44 miljoni eiro, izdevumi - 105,84 miljoni eiro. Starpību starp ieņēmumiem un izdevumiem plānots segt no līdzekļu atlikuma uz gada sākumu - 12,4 miljoni eiro un saņemtajiem aizņēmumiem projektu īstenošanai - 12 miljoni eiro.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) uzskata, ka pašvaldībā ir izveidota pietiekami efektīva budžeta līdzekļu izlietošanas sistēma. "Pērn Daugavpilī tika realizētas praktiski visas plānotās programmas, turklāt budžeta ieņēmumu daļa par desmit miljoniem eiro pārsniedza izdevumu daļu. Šī gada pašvaldības budžets ir attīstības budžets visās sfērās, kas dos iespēju realizēt ļoti daudzus projektus un idejas," pārliecināts Lāčplēsis.

Lielākā daļa izdevumu - 45,37 miljoni eiro (44%) budžetā paredzēti izglītībai. Ekonomiskajai darbībai paredzēts novirzīt 16,6 miljonus eiro (16%), atpūtai, kultūrai un reliģijai - 10,72 miljonus eiro (10%), sociālajai aizsardzībai - 9,85 miljonus eiro (10%), pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai - 9,62 miljonus eiro (9%), vispārējiem valdības dienestiem - sešus miljonus eiro (6%), vides aizsardzībai - 2,37 miljonus eiro (2%), sabiedriskās kārtībai un drošībai - 2,16 miljonus eiro (2%) un veselībai - 0,45 miljonus eiro (1%) no kopējiem budžeta līdzekļiem.

Nodokļu un nenodokļu ieņēmumi pašvaldības budžetā veido 43,33%, transferti - 40,69%, bet pārējie ieņēmumi - 3% no kopējiem ieņēmumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)