Banner 980x90

Aizdomās par sievietes izvarošanu un aplaupīšanu Daugavpilī turētā vīrieša lieta nosūtīta tiesai

Daugavpils, 22.febr., LETA. Aizdomās par sievietes izvarošanu un aplaupīšanu Daugavpilī turētā 1975.gadā dzimušā, vairākkārt par smagiem noziedzīgiem tiesātā vīrieša lieta nosūtīta prokuratūrai tiesai, aģentūra LETA noskaidroja Daugavpils prokuratūrā.

Apsūdzība minētajam vīrietim celta pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļa - par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), 160.panta 2.daļa - par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, un 159.panta 1.daļas - par dzimumaktu, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai par dzimumaktu pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo (izvarošana).

Par pastrādāto likumpārkāpumu varmākam draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, ar mantas konfiskāciju un probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Informāciju par to, ka kāds nenoskaidrots vīrietis Daugavpilī, kādā no pilsētas mikrorajoniem ap plkst.19 izvarojis sievieti un, nodarot viņai miesas bojājumus, nolaupījis viņas mobilo telefonu un juvelierizstrādājumus, VP saņēma pērn 15.novembrī.

Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā jau nākamās dienas rītā likumsargi aizturēja iespējamo vainīgo. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša tika atrasta arī lielākā daļa nolaupīto mantu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)