Banner 980x90

Āboltiņa: Biedējoši, ka uzticēšanās Kučinska valdībai ir zemāka nekā Straujumai

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Māra Kučinska (ZZS) valdībai uzticība ir zemāka nekā Laimdotas Straujumas (V) valdības zemākajā punktā, kas ir biedējoši, šādi telekanālā LNT Kučinska valdības darba pirmo gadu novērtēja koalīcijas partneru - "Vienotības" - Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa uzskata, ka Kučinska valdības lielākais sasniegums ir reformas izglītībā, bet lielākā kļūda - šī gada budžeta pieņemšana.

Politiķe atzina, ka ar reformām izglītībā tomēr iet smagi, jo no vienas puses - sabiedrība sagaida reformas, bet no otras - nav gatava tās pieņemt. Arī koalīcijā kārtīga atbalsta izglītības ministra Kārļa Šadurska (V) darbam neesot, jo lēmumos koalīcijas partneri reformas pamatā atbalstot, tomēr arī "ar baudu noskatās, kā publiskajā telpā ministru sit".

Āboltiņa lika noprast, ka, viņasprāt, veselībā reformas nāk pārāk gausi un pagaidām par tām neesot nekādas skaidrības.

"Vienotība" šobrīd koalīcijā ir jaunākais brālis, vērtēja politiķe, kura joprojām uzskata, ka atbildību sadalījums valdībā nav īsti taisnīgs. Vienlaikus viņu priecējot, ka Kučinskis ar izpratni izturas pret prioritātēm, kuras par svarīgām definējusi "Vienotība".

Runājot par tuvāko mēnešu valdības darba aktualitāti - Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja izvēli, Āboltiņa atkārtoti pauda viedokli, ka korupcija valstī ir būtiska problēma, un KNAB ir tik novājināts, ka vairs nespēj šo problēmu risināt, tāpēc birojs būtu jāreformē un jāsadala. Uz jauna vadītāja atrašanu Āboltiņa neskatās īpaši optimistiski, lai arī jauns vadītājs, visticamāk, tiks atrasts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)