Banner 980x90

8 vērtīgi padomi, kas palīdzēs ietaupīt, iegādājoties pārtiku

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākoties rudens sezonai, jāņem vērā, ka paaugstināsies izdevumi gan par komunālajiem maksājumiem, gan arī citām lietām. Arī ar velosipēdu vairs nebūs iespējams tik regulāri pārvietoties, tāpēc būs nepieciešams izmantot automašīnu vai arī doties uz nepieciešamo vietu ar sabiedrisko transportu. Tomēr algas apmērs, sākoties rudens sezonai, nepaaugstinās, vai ne?

Vēlamies tev sniegt pāris noderīgus padomus, kas ļaus ietaupīt naudu, iegādājoties pārtiku. Tā ir lieta, ko ikviens no mums iegādājas teju katru dienu, tāpēc ir svarīgi saprast, vai tu to iegādājies gudri un pārdomāti vai arī tomēr ir iespējams ietaupīt uz pārtikas iegādes rēķina, lai pēc laika nebūtu nepieciešams kredīts.  

Nākamreiz, kad dosies uz lielveikalu, lai iegādātos pārtiku, noteikti ņem vērā šos padomus, jo tie noteikti ļaus ietaupīt, lai par ietaupīto naudu tu varētu iegādāties kādu sen kārotu preci!

Pirkumu summas noteikšana
Pirms dodies ārā no mājām, lai dotos uz veikalu iepirkties, vispirms tev nepieciešams noteikt, cik daudz naudas tu esi gatavs šodien atvēlēt produktu iegādei. Piemēram, ja būsi atvēlējis produktu iegādei 15 eiro, tad tādā veidā daudz vieglāk būs saprast, vai tiešām groziņā liec visas vitāli nepieciešamās lietas, vai arī tomēr tajā ievieto arī produktus, kuri patiesībā tev nemaz nav nepieciešami. Tādā veidā varēsi ietaupīt krietni lielu naudas summu un nebūs nepieciešams kredīts.

Izveido iepirkumu sarakstu
Lai gan varētu likties, ka par iepirkumu saraksta izveidi tiek runāts teju katrā rakstā, kas ir izvietots internetā zem atslēgvārdiem "Kā ietaupīt naudu iepērkoties?", tomēr realitātē tik un tā cilvēki neievēro šo vienu no būtiskākajiem principiem, kā iepirkties, lai nepārtērētos. 

Mēs tiešām tev iesakām izveidot iepirkumu sarakstu pirms dodies ārā no mājām, jo tādā veidā tev būs iespēja izvairīties no nepārdomātiem lēmumiem attiecībā pret produktu iegādi. Savukārt, ja būsi izveidojis iepirkumu sarakstu, daudz vieglāk būs neapmaldīties plašajā produktu klāstā un izvēlēties tikai tās lietas, kuras tev patiešām ir nepieciešamas. 

Neiepērcies, kad gribas ēst
Noteikti esi pamanījis, ka daudzi nepārdomāti lēmumi lielveikalos tiek pieņemti brīžos, kad rūc vēders no tā, ka cilvēks nav paēdis. Tāpēc ņem vērā, ka noteikti pirms došanās iepirkties, ir nepieciešams paēst, lai netiktu pieņemti dažādi nepārdomāti lēmumi attiecībā uz produktu iegādi. 

Salīdzini cenas vairumā
Kad esi nonācis veikalā, tad tev noteikti nepieciešams arī ne tikai iegādāties visas nepieciešamās preces, bet arī salīdzināt to cenas. Piemēram, bieži vien ir situācija, kad pērkot preces vairumā, ir diezgan liela atlaide. Tāpēc noteikti nepieciešams saprast, vai plānotā viena biezpiena sieriņa vietā nebūtu prātīgāk iegādāties uzreiz 10, ja zini, ka pēc dienas jau atkal dosies uz veikalu, lai iegādātos vēl biezpiena sieriņus. 

Izvairies no nevajadzīgiem pirkumiem
Ja esi izveidojis iepirkumu sarakstu, kurā, piemēram, neatrodas punkts, ka tev nepieciešams iegādāties čipsus, tad noteikti vajadzētu izvairīties no to iegādes. Tikai kārtīgi plānojot savus pirkumus, ir iespējams ietaupīt vēlamo naudas summu, pretējā gadījumā jau atkal iztērēsi lielu naudas summu par dažādām nevajadzīgām lietām. 

Iepērcies retāk
Iespējams, ka ikdienā esi pamanījis, ka ir tādas ģimenes, kas iepērkas tikai reizi nedēļā. Protams, tad arī tiek iztērēti, piemēram, 60 eiro, tomēr šī pārtika būs nepieciešama visas nedēļas garumā. Tāpēc arī tev ir svarīgi saprast, vai vēlies iepirkties katru dienu vai arī tomēr reizi nedēļā. Bieži vien tie cilvēki, kuri iepērkas retāk, ietaupa lielāku naudas summu nekā tie, kuri iepērkas katru dienu, turklāt ietaupa ne tikai naudu, ko citādi iztērētu vēl nevajadzīgiem našķiem, bet arī laiku. 

Neizvēlies ratus
Kad dodies uz veikalu, noteikti esi pamanījis, ka tev ir iespēja izvēlēties vai nu ratiņus, vai groziņu. Ir pat daži veikali, kuri speciāli piedāvā izvēlēties tikai ratiņus, jo tādā veidā cilvēks vēlēsies tajos ievietot arvien vairāk un vairāk preču, jo to ietilpība ir liela, savukārt ievietotās mantas aizņems diezgan maz vietas. Tas noteikti nav ceļš, lai ietaupītu, tāpēc izvēlies groziņu, ja pastāv šāda iespēja!

Dodies uz veikalu viens
Iespējams, ka jau esi pamanījis, ka tad, kad iepirkties dodas ģimene, tad ļoti bieži tiek pieņemti daudzi nevajadzīgi lēmumi. Tos bieži vien izraisa tieši ģimenes jaunākās atvases, kuras ievieto iepirkumu grozā dažādus kārumus un rotaļlietas, kuras tajā brīdī nebūt nav nepieciešamas. Tieši tāpēc, ja tev ir ģimene, tad vislabāk tomēr doties iepirkties vienam, jo tāda veidā varēsi veikt pārdomātus pirkumus, kuri attiecīgi tev palīdzēs arī ietaupīt krietni lielu naudas summu nevis tad, ja dotos iepirkties kopā ar visu ģimeni. 

Šie ir astoņi padomi, kuri tev noteikti varētu palīdzēt, ja esi izdomājis, ka vēlies ietaupīt uz produktu iegādes rēķina. Lai gan varētu likties, ka viss šis nosauktais ir diezgan pašsaprotams, tomēr daudzi cilvēki joprojām neievēro visas šīs lietas un bieži vien veic nepārdomātus pirkumus. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)