Banner 980x90

7 noderīgas lietas Tavā virtuvē

Virtuve ir svarīga telpa ikvienā mājoklī – tajā tiek pavadīts pietiekami daudz laika, tādēļ svarīgs funkcionāls un pārdomāts virtuves iekārtojums. Ir lietas, kas virtuvē ir īpaši noderīgas, taču ir arī tādas, kas tiek izmantotas vien dažas reizes un tad noliktas tālākajos plauktos. 

Ja vēlies, lai Tava virtuve būtu maksimāli funkcionāla, jāpadomā, kas patiešām ikdienā noderēs, bet kas tā arī paliks neizmantots. Daudz noderīgu lietu virtuvei un citu telpu iekārtošanai atradīsi interneta veikalā 220.lv. Piedāvājumā ir gan lielāka un mazāka sadzīves tehnika, tostarp mikroviļņu krāsnis, sulu spiedes (skatīt ŠEIT), gan mēbeles un vēl daudz citu preču. Taču pirms to iegādes noteikti izvērtē savas vajadzības. Turpinājumā dažas lietas, kuras funkcionālā virtuvē noteikti iederēsies. 

Trauku mazgājamā mašīna
Lai arī par šīs ierīces nepieciešamību viedokļi dalās, tomēr jāatzīst, ka tā ir ļoti noderīga lieta – īpaši, ja mājsaimniecībā ikdienā uzturas daudz cilvēku, vai bieži tiek rīkotas vērienīgas viesības. Izvēloties trauku mazgājamo mašīnu gan jāpatur prātā, ka ne visus traukus tajā var mazgāt. 

Laba cepeškrāsns
Vēl viena lieta, kurai jābūt katrā virtuvē – tā ir laba cepeškrāsns. Starp citu, visērtāk, ja tā netiek novietota tieši uz grīdas, lai nebūtu jāpieliecas ik reizi, kad no krāsns tiek izņemti gardumi. 

Ietilpīga, ērti lietojama atkritumu tvertne
Lai virtuvē darboties būtu vienkāršāk, noderīga arī pietiekami liela atkritumu tvertne. Ideālā variantā tā jānoslēpj skapītī, lai tā nav uzreiz pamanāma. 

Pietiekami liels galds
Ja virtuvē paredzēts ne tikai pagatavot maltītes, bet arī tās baudīt, jāizvēlas galds, pie kura var piesēsties visi ģimenes locekļi. Ideālā gadījumā – arī viesi. Izvēloties galdu, protams, jāņem vērā telpas platība. Ja virtuve ir salīdzinoši maza un lielam galdam vietas nepietiek, jāmeklē citi risinājumi, piemēram, letes tipa ēdamā zona vai saliekamais galds.

Dziļa izlietne
Parocīgs risinājums ir dziļas izlietne – traukus tajā nomazgāt ir daudz vienkāršāk, jo ar ūdeni netiek nošļakstītas sienas, skapīši un virsmas, kas atrodas izlietnes tuvumā. 

Mikroviļņu krāsnis, sulu spiedes, tosteri un citas ierīces
Mūsdienās plaši pieejamas dažādas ierīces, kas palīdz ēdienu gatavošanā. Piemēram, mikroviļņu krāsnis, tosteri, sulu spiedes un elektriskās tējkannas. Tas, cik šīs lietas būs noderīgas tieši konkrētajā virtuvē, jāvērtē katram pašam. Jebkurā gadījumā tām vajadzētu atvieglot ikdienu – piemēram, mikroviļņu krāsns un tosters var noderēt tiem, kuriem nav laika ilgstoši stāvēt pie plīts. Sulu spiede var būt lielisks palīgs veselīga dzīvesveida piekritējiem, taču jāņem vērā, ka tā ir ne tikai aktīvi jāizmanto, bet arī katru reizi jātīra, tādēļ jāizvērtē, vai būs vēlme to darīt regulāri. Tātad tas, kādas ierīces virtuvē iederēsies, atkarīgs no Tava dzīvesveida un ēšanas paradumiem. 

Plaukti un skapīši
Virtuvē neiztikt arī bez plauktiem un skapīšiem dažādu produktu un virtuves piederumu uzglabāšanai. Ja vien telpa atļauj, vislabāk izvēlēties ietilpīgākus skapīšus, kurā brīvi salikt visu nepieciešamo. Vērts padomāt arī par to, ka dažādu virtuves piederumu klāsts ar laiku var tikai pieaugt, tādēļ, domājot par nākotni, skapīšos jāatstāj kaut nedaudz brīvas vietas. Lai krājumos orientēties būtu vieglāk, praktisks risinājums ir atvilktne ar organizatoru – tad katrai lietai būs sava vieta un viss vajadzīgais vienmēr būs ērti atrodams. 

Labs risinājums ir netālu no darba virsmas novietot plauktiņu ar garšvielām. Tāpat noderīgi turpat blakus novietot arī pavārgrāmatas, kur smelties iedvesmu vai atrast kādu piemirstu recepti. 

Lai virtuvē darboties būtu ērti, noteikti jāpadomā arī par labu apgaismojumu – to var novietot, piemēram, virs darba virsmas un plīts. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)