Banner 980x90

6 faktori, kas var traucēt sekmīgi pabeigt autoskolu

Lai iegūtu autovadītāja apliecību, autoskola ir neizbēgams posms, kas jāiziet ikvienam. Skaidrs, ka iestāties autoskolā nav liela māksla, atliek tikai aizpildīt pieteikumu un veikt pirmo iemaksu. Bet tālāko mēnešu laikā, apmeklējot autoskolu, var būt dažādi šķēršļi, kas kavē mācības autoskolā, attālinot apliecības iegūšanu vai pat radot risku vispār nepabeigt autoskolu. Kādi ir biežākie šķēršļi ceļā uz autovadītāja apliecības iegūšanu? 

• Nav izvēlēta pareizā autoskola
To, cik gluds un ātrs būs ceļš uz autovadītāja apliecību, lielā mērā ietekmē tas, kāda autoskola ir izvēlēta. Latvijā ir vairāk nekā 200 autoskolu. To kvalitāte atšķiras. No tā, kādi pasniedzēji piesaistīti, kā tiek organizēts mācību process, atkarīgs, cik ātri kursanti apgūst jaunās prasmes un cik sekmīgi nokārto eksāmenus. 

Tāpēc pirmais svarīgais solis ceļā uz autovadītāja apliecību ir īstā autoskola. Kur tādu meklēt? Vispirms jāpainteresējas, kādas autoskolas atrodas tuvāk mājai, darbam vai mācību iestādei. Tas ļaus ietaupīt laiku, nekavēt nodarbības. Var iepazīties ar autoskolu reitingiem CSDD mājaslapā, kas ļaus saprast, kur meklēt kvalitatīvu apmācību. Piemēram, lielākā autoskola Credo Autoprieks nodrošina mācības daudzās filiālēs gan Rīgā, gan lielākajās Latvijas pilsētās. Vairāk uzzināsiet autoskolas mājaslapā https://credoautoprieks.lv/

• Nav izvēlēts piemērots nodarbību grafiks
Katra autoskola piedāvā vairākus nodarbību grafikus. Tas nozīmē, ka nodarbības var apmeklēt darba dienās, vakaros vai brīvdienās. Dienas un laikus katra autoskola plāno pati. Uzsākot mācības, rūpīgi jāiepazīstas ar visiem grafikiem un jāizvēlas tas, kuru vislabāk var savienot ar savu privātās dzīves, darba un mācību grafiku. Ja izvēlas nepārdomāti, pastāv iespēja, ka grafiks nav ērts, sanāk kavēt darbu vai autoskolu. Tas rada stresu un apdraud iespēju sekmīgi un laikus pabeigt autoskolu.

• Nav laika braukšanas nodarbībām
Tāpat jau savlaicīgi jāizvērtē, vai būs iespēja apmeklēt braukšanas nodarbības. Jāizvērtē savs noslogojums darbā un mājās. Braukšanas nodarbības aizņem diezgan daudz laika. Eksperti apgalvo, ka ar minimālo 20 braukšanas stundu skaitu pietiek tikai nelielai daļai kursantu, vairums brauc 30 un pat vairāk nodarbības, lai sekmīgi sagatavotos eksāmeniem. Parūpējieties, ka jums ir cilvēki, kuri var sniegt atbalstu mājās un darbā, kamēr apmeklējat autoskolu.

• Pietrūkst naudas autoskolas izdevumiem
Naudas trūkums arī ir viens no izplatītiem klupšanas akmeņiem. Jau sākumā vajadzētu aprēķināt kopējās izmaksas, kas būs nepieciešamas, lai pabeigtu autoskolu un nokārtotu CSDD eksāmenus. Pārliecinieties, ka jūsu budžetam šāda summa ir pa spēkam. Vidēji izmaksas autoskolā svārstās no 600 līdz pat 1000 un vairāk eiro. Viss atkarīgs no autoskolas cenu politikas un braukšanas nodarbību skaita.

• Nodarbībās pietiekami nekoncentrējas
Koncentrēšanās teorijas un braukšanas nodarbībās ir pamatu pamats tam, lai sekmīgi visu apgūtu. Tas ļaus samazināt vajadzību daudz mācīties mājās (lai gan tas vienalga ir nepieciešams), izmantot papildu braukšanas nodarbības. Jo sekmīgāks darbs nodarbībās, jo tuvāk autovadītāja apliecība.

• Trūkst motivācijas mācīties un novest visu līdz galam
Jo motivētāki būsiet, jo drošākiem soļiem iesiet cauri autoskolai un tiksiet galā ar eksāmeniem. Ja ir stingra motivācija, tad arī nelielas neveiksmes nebaida. Piemēram, izkrišana eksāmenā. Arī jau iztērētā nauda ir gana spēcīga motivācija nepadoties.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)