Banner 980x90

5 lietas, kas Tev jāzina, pērkot bērnu auto sēdeklīti

Bērna pārvadāšanas automašīnā saistās ar virkni dažādiem drošības riskiem, tādēļ ne velti ir noteikts, ka līdz konkrētam vecumam mazie ķipari obligāti ir jāievieto autosēdeklītī. Par spīti informācijas pārpilnībai un stingrajai atbildīgo iestāžu uzraudzībai joprojām ir vecāki, kuri pret drošības ievērošanu izturas pārāk nenopietni vai arī nav pietiekami informēti, kā pareizi izvēlēties un lietot auto krēsliņu. Lai kliedētu dažas neskaidrības, interneta veikals 220.lv piedāvā piecas svarīgas lietas, kas jāzina, pērkot bērnu sēdeklīti. 

Līdz 15 mēnešu vecumam auto krēsliņam jāatrodas pretēji braukšanas virzienam.
Pirmā auto krēsliņa izvēlē jālūkojas pēc modeļiem, kas atbilst 0. grupai, proti, tie parasti paredzēti mazuļiem ar svaru līdz 9 vai 13 kg. Šie krēsliņi veidoti, lai nodrošinātu īpašu komfortu un drošību pašiem mazākajiem, kas lielākoties atrodas guļus pozīcijā. Aprīkoti ar rokturi vieglākai pārnēsāšanai. Sēdeklīti obligāti nepieciešams stiprināt pretēji braukšanas virzienam līdz 15 mēnešu vecumam, taču eksperti iesaka to turpināt līdz brīdim, kad bērnam apritējuši divi gadi. 

 Krēsliņa izvēlē jāvadās pēc bērna svara, auguma un vecuma.
Aplūkojot, kādi bērnu sēdeklīši ir pieejami interneta veikalā 220.lv, redzēsi, ka tie sakārtoti pa grupām, iedalot krēsliņu modeļus pēc bērna svara, taču vienmēr vērts arī izlasīt preces aprakstu. Piemēram, jaundzimušajiem būs piemēroti krēsliņi svara kategorijā 0–9 kg vai 13 kg. Nākamais autosēdeklītis jau var būt kategorijā no 9 līdz 18 kg vai pat 9 līdz 36 kg, kas noderēs ilgākam laikam, jo modeli var pielāgot bērna lielumam, to viegli transformējot. Raugies, lai bērna galviņa atrastos zemāk par krēsliņa atzveltni, nevis karātos tai pāri. 

♦ Aukstajā sezonā drošības jostas jāsprādzē zem virsdrēbēm.
Šī ir izplatīta kļūda, kas tiek pieļauta ziemas sezonā. Ir saprotams, ka aukstā laikā negribas katru reizi, dodoties ceļā, vilkt bērnam nost jaku vai kombinezonu, tādēļ viņš tiek ielikts auto krēsliņā ar virsdrēbēm un tām virsū piesprādzētas drošības siksnas. Diemžēl tas paaugstina risku, ka bērns nebūs stingri nofiksēts pareizā pozīcijā un trieciena gadījumā jostas nespēs viņu pasargāt tik labi, kā tas būtu situācijā, ja siksnas tiktu stiprinātas zem virsdrēbēm. 

 Auto krēsliņš jāstiprina, vadoties pēc ražotāja ieteikumiem.
Dažādu ražotāju auto krēsliņiem var būt atšķirīga stiprināšanas tehnika, tādēļ, pirms sāc to izmantot, rūpīgi izlasi lietošanas instrukciju. Ja tomēr nav izdevies pašu spēkiem veikt šo uzdevumu, konsultējies ar kādu speciālistu. Labāk divreiz pārbaudīt, nevis pārvietoties ar nepareizi piesprādzētu krēsliņu. Populāras auto sēdeklīšu stiprināšanas sistēmas ir, piemēram, Latch un Isofix. Pirms krēsliņa iegādes vēlams pārbaudīt tā saderību ar automašīnas drošības jostu sistēmu. 

♦ Svarīgs ir ne tikai izmērs, bet arī funkcijas un īpašības.
Pirms iegādājies auto krēsliņu, pārliecinies, ka tam ir visi nepieciešamie sertifikāti, kas liecina par atbilstību drošības noteikumiem un citām prasībām. Internetā ir iespējams atrast dažādus auto krēsliņu drošības testu rezultātus, kas palīdzēs noskaidrot, kurš modelis ir piemērotākais Tavas ģimenes vajadzībām. Taču svarīgākais, kas jāatceras, ir piecu punktu drošības josta, mīksts spilventiņš, kas nodrošina komfortu galvai, kā arī krēsliņa atzveltnes pozīcijas maiņas iespēja, kas ļauj pielāgot to bērna vajadzībām. Jo platākas būs auto sēdeklīša sānu malas un dziļāks balsts galvai, jo augstāka būs drošības pakāpe. 

Ja meklē drošus, kvalitatīvus un sertificētus bērnu auto krēsliņus, noteikti ielūkojies plašajā 220.lv piedāvājumā, kur atradīsi krēsliņus un paliktņus bērniem, sākot no dzimšanas un beidzot pat ar skolas vecumu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)