Banner 980x90

5 ieguvumi, ko sniegs kredītu apvienošana

Kad kredītsaistības vairs nav savienojamas ar stabilu ģimenes budžetu un pamatvajadzību nodrošināšanu, loģiski, ka tiek meklēti risinājumi, kā uzlabot finanšu situāciju. Kredītu apvienošana ir viens no biežāk izvēlētajiem veidiem, kā kredītņēmēji panāk, ka kredītu slogs kļūst vieglāks. 

Kā notiek kredītu apvienošana un kādi ir būtiskākie ieguvumi, ko tā var sniegt, uzzināsiet, lasot tālāk. Tāpat arī daži noderīgi padomi tiem, kuri plāno veikt kredītu apvienošanu.

Kā notiek kredītu apvienošana
Kredītu apvienošanas pamatā ir visu esošo kredītsaistību aizstāšana ar vienu jaunu aizdevumu. Kredītu apvienotājs izsniedz klientam aizdevumu par tādu summu, kas nosedz visus apvienojamos kredītus. Aizdevējs naudu uzreiz novirza klienta kredītsaistību apmaksai, nauda nenonāk klienta bankas kontā. Izņēmums var būt situācija, kad aizdevējs ir izsniedzis lielāku kredītu, tad nauda, kas paliek pāri pēc aizdevumu apmaksas, tiek pārskaitīta uz klienta bankas kontu. Pēc kredītu apvienošanas turpmāk maksājumi jāveic pēc jaunā aizdevuma līguma.

Vairums aizdevēju kredītu apvienošanu veic jau dažu dienu laikā, kas ietver gan pieteikuma izskatīšanu, gan līguma noformēšanu, gan klienta kredītu apmaksu.

Ieguvumi, ko sniegs kredītu apvienošana
Fakts, ka kredītu apvienošana ir pieprasīts finanšu pakalpojums, apliecina to, ka kredītņēmēji jūt ieguvumus no šīs procedūras. Uzziniet, kādi ir pieci būtiskākie ieguvumi, ko var sniegt kredītu apvienošana.

1. Tiek izbeigtas kredītsaitības ar esošajiem aizdevējiem.
2. Tā ir iespēja atbrīvoties no finansiāli neizdevīgām kredītsaistībām.
3. Tiek samazināti ikmēneša izdevumi par kredītiem, jo tiek iegūta cita procentu likme un jauns kredīta atmaksas grafiks, ko pielāgo reālajai maksātspējai.
4. Kredītu apvienošana ļauj uzlabot kredītvēsturi.
5. Kredītu apvienošana dod iespēju izrauties no apburtā loka, kurā ir kredītu atmaksas termiņa pagarināšana, kavējuma procenti, jaunu kredītu ņemšana, lai samaksātu iepriekšējos.

Padomi tiem, kuri plāno apvienot kredītus
Domājot par kredītu apvienošanu, nevajadzētu steigties, bet gan izpētīt kredītu apvienotāju piedāvājumus, lai saprastu, kur veikt apvienošanu būs izdevīgāk tieši jums. 

• Pievērs uzmanību aizdevuma procentu likmei un nosacījumiem
Veicot kredītu apvienošanu, vajadzētu salīdzināt procentu likmes, kas arī noteiks, vai un cik izdevīga būs kredītu apvienošana. Kredītdevēji mājaslapās parasti norāda izdevīgāko procentu likmi, kas iespējama, bet tā arī var mainīties, analizējot klienta individuālo situāciju. Piemēram, aizdevējs "Latvijas Hipotēka" klientiem ar labāku kredītvēsturi piedāvā iegūt labvēlīgākus aizdevuma nosacījumus.

Cik jums izdevīga būs kredītu apvienošana, uzziniet vietnē latvijashipoteka.lv.

• Sagatavo informāciju par kredītiem un oficiālajiem ienākumiem 
Lai pieņemtu lēmumu par kredītu apvienošanu, aizdevējam vajadzēs zināt apvienojamo kredītu summas un izsniedzējus, kā arī izvērtēt klienta maksātspēju, tāpēc jau laikus var šo informāciju sagatavot.

• Lielākam aizdevumam var būt nepieciešama ķīla
Ja kredītu summa, kas jāapvieno, ir lielāka, tad aizdevējs var prasīt klientam noformēt ķīlu. Visbiežāk tā ir nekustamā īpašuma ķīla. Šis fakts jāņem vērā, domājot par kredītu apvienošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)