Banner 980x90

Veselīgs un gards priežu čiekuru ievārījums

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Ievārījumiem pastāv neskaitāmas variācijas, jāļaujas tikai izdomai. Šo ziemas gardumu iespējams pagatavot pat no jaunajiem, zaļajiem priežu čiekuriem.

Tradicionāli priežu čiekuru ievārījums ir gruzīnu virtuves sastāvdaļa, kuru bieži var nopirkt no vietējiem tirgotājiem uz ceļa. Tā kā Latvija ir bagāta priežu mežu īpašniece, šāda veida receptes iespējams izmēģināt tepat, līdz jūnija beigām var sameklēt jauno čiekuriņu vākšanas vietas, kamēr tie vēl ir zaļi. Vēlāk tie kļūst parāk cieti, tāpēc nenokavējiet ievākšanas laiku. Šāda veida ievārījumam ne tikai piemitīs neparasta, interesanta garša, bet tas arī būs vērtīgs saaukstēšanās periodā, cīņā ar nevēlamajiem mikrobiem. Receptes priežu čiekuru ievārījumam ir vairākas, piedāvājam vienu no vienkāršākajām.

Nepieciešams:
1 litrs zaļo, jauno priežu čiekuru
1 litrs ūdens
1 litrs cukura

Pagatavošana:
Vispirms kārtīgi nomazgājiet salasītos čiekurus, aplejiet ar ūdeni un lieciet vārīties katlā, pievienojiet cukuru un maisiet līdz ūdens sāk vārīties, ļaujiet visam vārīties 15 – 20 minūtes uz augstas uguns. Vēlāk noņemiet katlu un ļaujiet vārītajam pilnībā atdzist. Pēc tam lieciet atkārtoti ievārījumu vārīties 30 min. No sīrupveidīga šķidruma, tas kļūs karamelīgs. Pēc vārīšanās atkārtojiet procedūru ļaujot ievārījumam atdzist un tad lieciet to atkal vārīties līdz sīrups iegūst biezu konsistenci. Vairākkārtēja uzvārīšana ir labāks variants par 3 stundu ilgu vārīšanu, jo ievārījumā saglabājas vairāk vērtīgo uzturvielu, kā arī tas aiztaupa laiku ar putu noņemšanu. Lai pārliecinātos, ka gardums ir gatavs, uzpiliniet nelielu pili no sīrupa uz šķīvja un pagaidiet kamēr tā ir atdzisusi. Ja to nav viegli noņemt no virsmas ievārījums, ir gatavs pildīšanai burciņās. 

Informācijas avoti: http://www.georgianjournal.ge/georgian-cuisine/32745-georgian-pine-cone-jam-from-borjomi.htmlhttp://www.la.lv/priezu-ciekuru-zapte-recepte/

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)