Banner 980x90

Vēl nepaziņo tiesas lēmumu Daugavpils domes prasībā par 773 639 eiro piedzīšanu no "Clean R"

Rīga, 4.febr., LETA. Administratīvajā rajona tiesā Rēzeknē pagarinājusi lēmuma sagatavošanas laiku Daugavpils domes prasībā piedzīt no līdzšinējā pilsētas atkritumu apsaimniekošanas operatora SIA "Clean R" 773 639 eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Tiesas kancelejas vadītāja Ināra Laputjova skaidroja, ka tiesai lēmums jāsagatavo 21 dienas laikā pēc lietas izskatīšanas, taču sprieduma sagatavošanas laiku var pagarināt, un šajā gadījumā tas arī izdarīts, jo lieta ir apjomīga.

Plānots, ka tiesas lēmums būs zināms 8.martā.

Prasība tiesā iesniegta 2017.gada septembrī. Tiesas publiskotā informācija liecina, ka lietas izskatīšana vairākkārt noņemta un atlikta.

Tāpat ir pieņemts lēmums ierobežot kādu personu, kuras nav administratīvā procesa dalībnieki, pieeju lietas materiāliem.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka domes prasībā minēto naudas summu pēc pašvaldības speciālistu aprēķiniem "Clean R" esot nepamatoti iekasējusi no Daugavpils iedzīvotājiem par atkritumu apsaimniekošanu. Veicot zaudējumu aprēķinus par 2015. un 2016.gadu, pašvaldības speciālisti esot atklājuši gadījumus, kad nepamatoti iekasēts dabas resursa nodoklis, nodevas likmes atkritumu poligonam "AADSO" un nepareizi veikti aprēķini tilpuma un svara attiecībai.

Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) 2017.gadā uzsvēra, ka minētie finanšu līdzekļi ir jāatdod Daugavpils iedzīvotājiem. Tiesvedības izmaksas pašvaldībai veidošot tikai 30 eiro, kas ir valsts nodeva, piebilda Elksniņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)