Banner 980x90

Ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils stabilizējas

Daugavpils, 4.janv., LETA. Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils ir cēlies vien par 18 centimetriem, sasniedzot 4,29 metru atzīmi, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Speciālisti prognozē, ka ūdens līmeņa celšanās upē varētu turpināties līdz 10 janvārim. Kāds būs šis process, lielā mērā būšot atkarīgs no laika apstākļiem.

Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības organizators Vladislavs Ruskuls informēja, ka no iedzīvotājiem pagaidām nav saņemtas sūdzības par pagrabu applūšanu gruntsūdeņu celšanās dēļ.

Ūdens līmeņa celšanos Daugavā lielā mērā ir sekmējuši laika apstākļi Baltkrievijā.

Speciālisti turpina sekot situācijai Daugavā. Zemākās vietas Daugavpilī sāk applūst, kad ūdens līmenis Daugavā pārsniedz septiņu metru atzīmi.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija, ūdens līmenis Daugavā pakāpies līdz augstākajai atzīmei kopš 2017.gada marta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)