Banner 980x90

"Tukuma straume" divos gados investējusi vairāk nekā 1,2 miljonus eiro "Daugavpils dzirnavnieks" darbības atjaunošanā

Rīga, 13.dec., LETA. Dzīvnieku barības ražotāja "Tukuma straume" pērn un šogad kopumā investējusi vairāk nekā 1,2 miljonus eiro Latgales reģiona lopbarības ražotāja "Daugavpils dzirnavnieks" darbības atjaunošanā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Tukuma straumes" pārstāvji atgādināja, ka 2014.gada beigās "Daugavpils dzirnavnieks" tika pasludināts par maksātnespējīgu un pārtrauca savu darbību. Taču 2016.gada otrajā pusē tas atjaunoja graudu pieņemšanu un sagatavošanu, bet patlaban ir "Tukuma straumes" struktūrvienība.

Lai atjaunotu "Daugavpils dzirnavnieks" darbību, "Tukuma straume" ir veikusi būtiskas investīcijas, tostarp 328 tūkstošus eiro - jaunas, modernas graudu pieņemšanas vietas izbūvē. Tādējādi sezonas laikā iespējams operatīvi pieņemt graudus, kas ir ļoti būtiski lauksaimniekiem. Tāpat 357 254 eiro investēti datorizētas, jaunas, jaudīgas graudu kaltes ierīkošanā, kura stundā spēj izkaltēt 60 tonnas graudu. Tas dod iespēju ražas novākšanas laikā graudus pieņemt no lauka. Savukārt par 56 000 eiro "Tukuma straume" izremontēja dzelzceļa atzarojumu pa kuru lielākā daļa no sagatavotajiem graudiem tiek vesta uz eksporta tirgiem. Tāpat "Daugavpils dzirnavnieks" tika aprīkots ar modernu gāzes sistēmu, ieguldot tajā 38 000 eiro, bet graudu paraugu ņemšanai un objektīvai analīžu veikšanai tika iegādāta jauna zonde par 17 000 eiro.

Jau ziņots, ka Daugavpils tiesa 2014.gada decembra beigās pasludināja "Daugavpils dzirnavnieks" maksātnespējas procesu. Ar pieteikumu Daugavpils tiesā decembra sākumā vērsās uzņēmuma "Atradius Credit Insurance N.V." Nīderlande.

Atbilstoši "Firmas.lv" informācijai "Daugavpils dzirnavnieks" 2016.gadā strādāja ar 55 111 eiro apgrozījumu un 33 061 eiro zaudējumiem.

"Daugavpils dzirnavnieks" reģistrēts 1991.gada novembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,08 miljoni latu (1,537 miljoni eiro). Tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība, tam nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem Uzņēmumu reģistram.

"Tukuma straume" ir dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,804 miljonu eiro. Tā kā "Tukuma straume" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)