Banner 980x90

Trūkumus Vaboles vidusskolas sporta zālē par 519 018 eiro novērsīs uzņēmums "Borg"

Daugavpils, 17.febr., LETA. Daugavpils novada Vaboles pagasta pārvaldes izsludinātajā iepirkumā par tiesībām veikt būvdarbus trūkumu novēršanai Vaboles vidusskolas sporta zālē uzvarējusi SIA "Borg", kas darbus apņēmusies paveikt par 519 018 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pagasta pārvaldē, ja iepirkuma rezultāti tiks apstiprināti, jau februāra beigās ar tā uzvarētāju plānots slēgt līgumu par būvdarbiem. Pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas darbus plānots veikt septiņos mēnešos.

Savus piedāvājumus iepirkumam bija iesūtījuši kopumā trīs pretendenti.

Sporta zālei plānots veikt ēkas ārsienu un bēniņu siltināšanu, nesošo konstrukciju pastiprināšanu un logu nomaiņu, tādējādi padarot ēku drošāku un uzlabojot tās energoefektivitāti.

Papildu minēto trūkumu novēršanai skolas sporta zālē tiks īstenota arī virkne citu pasākumu, kas paredz jauna apkures mezgla izbūvi un visas skolas pieslēgšanu centralizētajai apkurei, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu modernizāciju, kā arī kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu.

Uzvarot iepirkumā, tiesības izstrādāt tehnisko projektu trūkumu novēršanai vidusskolas sporta zālē ieguvusi Rīgas SIA "Lūsis V". Tehniskā projekta izstrādes kopā ar autoruzraudzību izmaksas ir 22 800 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Jau vēstīts, ka sporta mācību stundu vadīšana un citu pasākumu rīkošana Vaboles vidusskolas sporta zālē tika pārtraukta 2015. gada novembrī, kad tika saņemts tehniskās apsekošanas atzinums, kas liecināja, ka sporta zāles tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs.

Patlaban Vaboles vidusskolas skolēni ir spiesti mērot ceļu uz kaimiņpagastiem - Kalupes un Nīcgales pamatskolu, lai kvalitatīvi varētu piedalīties sporta nodarbībās.

Vaboles vidusskolas sporta zāles ēka tika uzbūvēta 1994.gadā. Laika gaitā tajā ir radušās plaisas. Tās konstatētas arī ķieģeļu mūra šuvēs. Sporta zāles ēkai ir arī nepietiekama siltumizolācija, neapmierinošā un mūsdienu prasībām neatbilstošā stāvoklī ir arī zāles koka logi.

Analizējot radušās plaisas, secināts, ka nenozīmīgas deformācijas sporta zāles ēkā noris pastāvīgi pavasaros pēc grunts atkušanas. Kopumā sporta zāles fiziskais nolietojums ir 45%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)