Banner 980x90

Tiesai nodod lietu pret Daugavpils domes deputātu Zaicevu

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai krimināllietu, kurā saistībā ar partijas "Gods un kārtība" dibināšanas sapulces protokola viltošanu apsūdzēts Saeimas deputāta kandidāts un Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs.

Pagājušā gada 22.aprīlī Drošības policijā tika sākts kriminālprocess par viltotu dokumentu iesniegšanu partijas "Gods un kārtība" reģistrēšanai Uzņēmumu reģistrā.

Prokuratūra uzskata, ka partijas dibināšanas sapulces laikā četras apsūdzētās personas sagatavoja neīstu partijas dibināšanas sapulces protokolu, norādot tajā patiesībai neatbilstošus faktus, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Kā uzskata prokuratūra, apsūdzētie apzinoties, ka sapulcē nepiedalās likumā noteiktais dibinātāju skaits, nolēmuši dibināšanas sapulces protokolā norādīt nepieciešamo dibinātāju skaitu, kas atbilst minētā likuma prasībām. Protokolā norādīts, ka sapulcē piedalījās 212 dibinātāji. Pēc tam Uzņēmumu reģistrā iesniegts viltotais protokols, kas pēc tā iesniegšanas partiju reģistrā piešķir tiesības partijai būt reģistrētai politisko partiju reģistrā, uzsākt politisko darbību un īstenot partijas programmu.

1987.gadā dzimušais Zaicevs iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja, ka no Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras saņēmis apsūdzības rakstu, kā arī norādīja, ka tajā teikts arī tas, ka lieta balstās uz televīzijas raidījuma "Nekā personīga" žurnālista Anša Pūpola liecībām. Zaicevs pērn pašvaldību vēlēšanās Daugavpils domē tika ievēlēts no partijas "Daugavpils atdzimšana". Viņš no Latvijas Krievu savienības saraksta pieteikts startam Saeimas vēlēšanās.

Zaicevs uzskata, ka šādā veidā tiek mēģināts izdarīt spiedienu uz Saeimas deputātu kandidātiem, uz viņu personīgi un uz Nikolaju Harlamovu, kurš arī šajā lietā figurē. Šajā lietā figurē vēl divi tuvi Zaiceva sabiedrotie saistībā ar partijas reģistrēšanu.

Jau ziņots, ka partija pozicionējusi sevi kā kreisi orientētu, antifašistisku politisko spēku. Partijas līderis Jurijs Zaicevs Daugavpilī plašākai sabiedrībai kļuvis zināmāks pēc piketa rīkošanas pie Daugavpils domes pret "slēpto "Daugavpils siltumtīklu" privatizāciju". Partijas izveides iniciatori paziņoja, ka jaunā politiskā spēka izveide ir viņu atbilde Latvijas iedzīvotāju sociālajai un nacionālajai diskriminācijai, ko īsteno visu līmeņu valsts varas iestādes.

Jaundibinātās partijas aktīvisti bija arī kampaņu par krievu valodu kā otru valsts valodu, par pilsonības "nulles" varianta atzīšanu un pret "Daugavpils siltumtīklu" uzņēmuma "kluso privatizāciju" dalībnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)