Banner 980x90

Tabores pagastā ugunsdzēsēji dzēsuši angāru ar siena ruļļiem

Rīga, 27.aug., LETA. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji Daugavpils novada Tabores pagastā dzēsuši angāru ar siena ruļļiem, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Viņa stāstīja, ka ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēmuši plkst.19.37, jo Tabores pagastā dedzis angārs ar siena ruļļiem un ugunsliesmas bija izpletušās 500 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanā piedalījušies ugunsdzēsēji no Daugavpils, Višķiem un Ilūkstes.

Intensīva darba rezultātā ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt lielāko daļu no angāra un šobrīd turpinās konstrukciju un siena ruļļu jaukšanas un liešanas darbi.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji Latvijā dzēsuši 28 ugunsgrēkus, kuros cieta trīs cilvēki, liecina VUGD apkopotā informācija.

Vakar ap plkst.17.30 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no daudzstāvu dzīvojamās ēkas balkona nāca dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka uz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas balkona bija degušas sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Cenšoties dzēst liesmas saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt ap plkst.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Bausku, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas virtuvē deg gāzes balons un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši ugunsgrēkā un tika nodoti NMPD mediķiem. Notikuma vietā ugunsdzēsēji nodzēsa liesmas, atdzesēja gāzes balonu, kam bija radusies noplūde, un iznesa to no telpām drošā attālumā.

Kopumā šogad Latvijā ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 53, bet cietuši - vēl 192 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji 22 gadījumos devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet 15 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)