Banner 980x90

Daugavpils novadu dienās varēs pārbaudīt veselību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Daugavpils novada dienu ietvaros 19.septembrī Daugavpils pilsētas Rīgas ielā varēs ne tikai baudīt kultūras aktivitātes un vietējo ražotāju un tirgotāju produkciju, bet arī pārbaudīt savu veselību, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informēja novada pašvaldībā.

Daugavpils novada pašvaldības veltījums Eiropas sadarbības dienai ir dažu nozīmīgu Eiropas kaimiņattiecību un partnerības Pārrobežu sadarbības programmas Latvija-Lietuva-Baltkrievija projektu prezentācija, t.sk. divu veselības aizsardzības jomas projektu "Krūts vēža profilakse un agrīna diagnostika" (LLB-1-090) un "Pārrobežu pacients" (LLB -2-264).

19.septembrī Parādes un Vienības ielu krustojumā varēs apskatīt pārrobežu sadarbības projekta rezultātā iegūto mobilo mamogrāfu. Daugavpils novada dome kopā ar Daugavpils reģionālo slimnīcu aicina sievietes izmantot iespēju un veikt valsts apmaksātu mamogrāfijas izmeklējumu jeb skrīningu. Šī profilaktiskā pārbaude ir nepieciešama, lai atklātu krūts vēzi agrīnajā stadijā. Dodoties uz izmeklējumu, lūdzam līdzi ņemt saņemto Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta vēstuli ar uzaicinājumu piedalīties valsts krūts vēža skrīninga programmā vai ārsta speciālista nosūtījumu uz mamogrāfiju.

Bez tam, 20 sievietes, kuras sakrās piecus talonus, iegādājoties svētku laikā preces no Daugavpils novada tirgotājiem, saņems iespēju bezmaksas mamogrāfijas izmeklējumam. Vienu talonu saņemsiet, iegādājoties preces no Daugavpils novada tirgotājiem ne mazāk kā trīs eiro vērtībā.

Blakus mobilajam mamogrāfam tiks izvietota pārrobežu programmas projektā iesaistīto novada feldšeru telts, kur gribētājiem noteiks asinsspiedienu, pārbaudīs cukura līmeni asinīs, palīdzēs noskaidrot, vai nedraud liekais svars.

Laipni lūdzam apmeklēt Daugavpils novada dienu pasākumus! Mediķi Jūs gaidīs no plkst.10.00 līdz 14.00. Saudzējiet veselību pilnvērtīgai dzīves baudīšanai!

Atzīmējot Eiropas sadarbības dienu, noritēs arī dažādi citi Daugavpils novada domes īstenoto projektu pasākumi Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežas sadarbības programmas 2007.-2013.gadam ietvaros:

Izstāde "Zili zaļā galerija" (tapusi Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežas sadarbības programmas 2007 – 2013.gadam Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta projekta "Pārrobežu aizsargājamās dabas teritorijas "Augšdaugava - Braslavas ezeri" izveide un priekšnoteikumu radīšana tās integrētai pārvaldībai" ietvaros);

Braslavas rajona Kultūras nama (Baltkrievija) tautas teātra "Pokers" izrāde (projekts LLB-1-063 Sociāli kulturālā tīkla uzlabošana Zarasu, Braslavas un Daugavpils pierobežu teritorijās, piesaistot jauniešus un aktivizējot vietējās pašvaldības. Prieks kustībā");

Pārrobežu basketbola turnīrs (projekts LLB-1-099 "Izglītība, veselība, sociālā attīstība");

Moderno medicīnas tehnoloģiju pakalpojumu prezentācija (Eiropas projekts LLB-1-090 "Krūts vēža profilakse un agrīna diagnostika LV, LT, BY).

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)