Banner 980x90

Strode startēs Daugavpils domes vēlēšanās "Gods kalpot mūsu Latvijai" sarakstā

Daugavpils, 17.febr., LETA. Bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Rita Strode šajās pašvaldību vēlēšanās startēs partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" sarakstā. Sauklis, ar kuru saraksts ies uz vēlēšanām, būs "Stabili un pārliecinoši", aģentūrai LETA pastāstīja Strode.

Sabiedrībai patlaban ir vajadzīga stabilitāte. Šim nolūkam cilvēkiem ir nepieciešams labi apmaksāts darbs. "Tikai tādā veidā mēs varēsim arī atsaukt mājās uz ārzemēm peļņas darbos aizbraukušos darbaspējīgos reproduktīva vecuma cilvēkus. Var solīt vēlētājiem sociālās garantijas un daudz citu labumu, bet nevajag aizmirst, ka ir vajadzīgi cilvēki, kuri ar saviem samaksātajiem nodokļiem to visu nodrošinās. Pretējā gadījumā nebūs nekā," uzsvēra Strode.

Pašvaldība pati nevar radīt darbavietas, bet tā var sekmēt investoru piesaisti, kas tās radīs. Turklāt investori ir vajadzīgi tādi, kas rada labi apmaksātas darbavietas izglītotiem jauniem cilvēkiem, nevis tikai tīko pēc lēta darbaspēka, uzskata bijusī pašvaldības vadītāja un uzsver, ka cilvēkiem ir jābūt iespējai nodrošināt jumtu virs galvas, izskolot bērnus, vajadzības gadījumā samaksāt par medicīniskajiem pakalpojumiem un kādu reizi gadā atļauties arī atpūsties.

Daugavpils mēra amata kandidāte uzskata, ka pilsētā joprojām ir daudz neizmantotu iespēju sekmēt medicīnas pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos. Tāpat būtu nepieciešams atjaunot pilsētas labo tēlu. To var panākt arī īstenojot dažādus neparastus projektus līdzīgus Rotko centra izveidei, Olimpiskā centra būvniecībai vai pilsētas vēsturiskā centra uzpošanai, kā arī pieaicinot augsta līmeņa speciālistus savās jomās.

Pēc Strodes domām Daugavpils pagaidām neizmanto arī visas tās iespējas, ko tai sevis popularizēšanai un tūristu piesaistei sniedz tāds pasaulē populārs un pilsētā attīstīts sporta veids kā spīdvejs.

Runājot par pašreizējo Daugavpils pilsētas pašvaldības vadību, amata kandidāte atzina, ka viņas vīzija par to, kā šis darbs būtu darāms, atšķirīga. "Es negribētu apgalvot, ka mana pieeja ir labāka vai tagadējā - sliktāka, bet mūsu komanda strādātu citādāk - mūsdienīgāk, efektīvāk, ātrāk, arī demokrātiskāk. Mūsu komanda ir radusi uzticēties speciālistiem, jo domes vadītājs, deputāts vai politiķis nevar būt vienlīdz zinošs visās jomās un man šķiet, ka kategoriski uzskatīt savu viedokli par vienīgo pareizo, nav korekti," skaidroja Strode.

Runājot par iespējamajiem sadarbības partneriem, Strode atzina, ka strādāt var ar visiem, galvenais ir pareizi sastādīt prioritātes un mērķus, jo nekad nebūs tā, ka visiem būs vienādi viedokļi. Pareizais viedoklis parasti izkristalizējas, uzklausot visas nostājas. Savukārt, kad tiek sākts zīmēt "sarkanās līnijas", darbība sašķobās, diktāts nekad nav novedis līdz labam rezultātam.

Sarakstu "Gods kalpot mūsu Latvijai" startam pašvaldību vēlēšanās Strode izvēlējusies, jo tajā ir daudz domubiedru un paziņu arī vēl no "Latvijas ceļa" un "Latvijas pirmās partijas" laikiem, ar kuriem ir laba sadarbība un tīri cilvēciskās attiecības. Arī savus uzskatus šie cilvēki nav būtiski mainījuši.

Strode atzina, ka neesot tiesīga nosaukt citus deputātu kandidātu uzvārdus, jo saraksts pagaidām nav sastādīts, kā arī pieļāva, ka šī varētu būt pēdējā reize, kad viņa kandidē pašvaldību vēlēšanās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)