Banner 980x90

Starptautiskā konferencē analizēs Latgales pirmās atmodas darbinieku devumu Latvijas valstiskuma izveidē

Daugavpils, 19.okt., LETA. Novembrī Daugavpils novadā, Vabolē, Skrindu dzimtas muzejā notiks starptautiska zinātniski praktiskā konference "Latgales pirmās atmodas darbinieku devums Latgales virzībā uz Latvijas valstiskumu", aģentūru LETA informēja Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Konferences mērķis ir godināt valsts dibinātājus un pieminēt notikumus, kas bijuši būtiski Latvijas valsts izveidei. Tās zinātnisko tēmu loks sniegs iespēju izzināt Latvijas valstiskuma veidošanās ceļus no lokālās vides skatu punkta, atzīmē Mukāne.

Konferences gaitā notiks arī Latgales Kultūrvēstures muzeja Latgales kongresa simtgades ceļojošās izstādes "Pāri slieksnim" atklāšana Vaboles kultūras namā, kā arī Antona Skrindas 1914.gadā izdotās dzejas antoloģijas "Kukle" atkārtotā izdevuma prezentācija.

Kā norāda Mukāne, Daugavpils novada kultūrvide glabā atmiņas par īpaši nozīmīgām personībām, kuru domām un darbiem bija liela nozīme ar valsts veidošanos saistītos notikumos. Dzejnieka Raiņa, Latgales apgaismotāju brāļu Skrindu un kooperācijas darbinieka Viļa Siliņa dzīves ceļi šeit ir krustojušies, izceļot vēstures dinamisko gaitu šķietami mazās teritorijās un piepildot mūsu kopējās atmiņas telpu, viņa uzsver.

Konferences dalībnieki arī apmeklēs Daugavpils Raiņa 6.vidusskolu, Raiņa māju Berķenelē un noliks ziedus Viļa Siliņa atdusas vietā Berķeneles kapsētā.

Konference ir daļa no Latvijas valsts simtgades un Latgales kongresa simtgades pasākumu programmas. Dalība tajā ir bezmaksas. Tā notiks 9.novembrī un 10.novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)