Banner 980x90

Sociālās integrācijas valsts aģentūra Daugavpilī pārcēlusies uz universitātes telpām

Rīga, 20.marts, LETA. Šodien uz Daugavpils Universitātes telpām Parādes ielā 1 pārcēlies Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) atbalsta punkts Daugavpilī, aģentūru LETA informēja SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Briede.

SIVA atbalsta punkts Daugavpilī izveidots ar mērķi nodrošināt pakalpojumu pieejamību tuvāk klientu dzīvesvietai. Atbalsta punktā veic profesionālās piemērotības noteikšanu, īsteno profesionālās pilnveides un tālākizglītības programmas, sniedz speciālistu konsultācijas, veic prakses un darba vietu apzināšanu, kā arī piedāvā iespēju izmantot datorus.

Līdz šim punkts darbojies Bauskas ielā.

Daugavpils Universitātes mācību korpusā, kurā atrodas jaunās SIVA atbalsta punkta telpas, ir nodrošināti vides pieejamības elementi - katrā ēkas stāvā atrodas pielāgotas labierīcības, ir pielāgots lifts, pirmā stāva foajē uzstādīts lifts-pacēlājs personām ar kustību traucējumiem nokļūšanai foajē otrajā līmenī un bibliotēkā. Tāpat visā ēkā uz auditoriju numuru plāksnītēm ir informācija braila rakstā, uzstādītas informatīvas norādes un citi elementi.

SIVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)