Banner 980x90

Siltuma tarifa samazināšanai Daugavpils dome vēlas lauzt pērn noslēgto līgumu ar "Latvijas gāzi"

Rīga, 15.febr., LETA. Siltumenerģijas tarifa samazināšanai Daugavpils dome vēlas lauzt pērn noslēgto līgumu ar AS "Latvijas gāze", kas pilsētai neesot izdevīgs, aģentūra LETA uzzināja domē.

Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) apgalvoja, ka pērn 30.oktobrī noslēgtās vienošanās esot pamats rekordlielam siltumenerģijas tarifam pilsētniekiem.

Tāpēc dome kā AS "Daugavpils siltumtīkli" akciju turētājs nosūtījusi "Latvijas gāzei" vēstuli par dabasgāzes tirdzniecības līguma pirmstermiņa izbeigšanu. Proti, ņemot vērā 2019.gadā notikušo straujo dabasgāzes cenu kritumu, pašvaldība izskata iespēju lauzt noslēgto līgumu un lūdz gāzes piegādātāju izvērtēt iespēju vienoties par līguma izbeigšanu, nepiemērojot tajā noteikto kompensāciju.

Noslēgtā līguma būtību domē aģentūrai LETA neatklāja. Pašvaldības Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Jevgeņijs Oļenovs skaidroja, ka šādā veida līgumi ir komercnoslēpums, un informāciju var sniegt, tikai saskaņojot ar otru pusi.

Siltumapgādes tarifs, kas rudenī bija arī viens no iemesliem, kas izjaucis Riharda Eigima ("Mūsu partija") un Jāņa Lāčplēša (Latgales partija) politisko spēku koalīciju pilsētas domē, pilsētā pakāpeniski samazinās, taču samazinājums ir minimāls. Arī no 1.marta siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs būs 57,67 eiro par megavatstundu, kas ir par 0,2% mazāk nekā pašlaik.

Elksniņš sola, ka būtisku siltumenerģijas maksas samazināšanu varētu panākt no maija, un "Daugavpils siltumtīkli" jau izsludinājuši dabasgāzes piegādes iepirkumu. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 18.martam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)