Banner 980x90

Seminārā Daugavpilī runās par radošā potenciāla attīstības vietas izveidi pilsētā

Jelgava, 21.maijs, LETA. 31.maijā Daugavpils biznesa inkubatorā norisināsies dizaina domāšanas praktiskais seminārs "No radošās kopienas uz radošo kvartālu?", kura laikā vietējie iedzīvotāji kopā ar ekspertiem dienas gaitā ģenerēs un prezentēs idejas radošā potenciāla attīstības vietas izveidei savā pilsētā, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Daiga Zīmele.

Aprīlī Latvijā jau astoto gadu pēc kārtas aizsākās Radošās darbības nedēļa "radi!", kuras mērķis ir rosināt izpratni un interesi par radošo un kultūras nozaru attīstību un mijiedarbību, aktīvi iesaistot Latvijas iedzīvotājus dažādos kopā radīšanas, domāšanas un darīšanas pasākumos. Par tās centrālo notikumu norises vietu izvēlēti dažādu Latvijas reģionu centri, kur, iesaistot vietējos pārstāvjus no dažādām nozarēm, profesijām un iestādēm, tiks aktualizēti pilsētai svarīgi jautājumi un ģenerēti risinājumi, lai kopīgi veidotu labāku un sakārtotāku apkārtējo vidi.

Daugavpils seminārs ir pirmais no četru "radi!2018" reģionālo pasākumu kopuma, un tajā bez maksas ir aicināti piedalīties pilsētas un reģiona jaunieši, uzņēmēji, pašvaldības un nevalstiskā sektora pārstāvji, kā arī citi interesenti. Semināra galvenais mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar dizaina domāšanas metodēm, kas palīdzētu veiksmīgi īstenot idejas un projektus, ņemot vērā vietējās kopienas vajadzības un piesaistot tiem auditoriju.

"Lai veicinātu iniciatīvas, kas saistītas ar radošu starpnozaru uzņēmējdarbību, iedzīvotājiem ir nepieciešama ideju radīšanas un radošā potenciāla attīstības vieta. Kā viens no iespējamiem risinājumiem varētu kļūt radošā kvartāla izveide, kas sniegtu pilsētai pievienoto vērtību, bet uzņēmējiem un aktīviem cilvēkiem rastu vietu satikties un radoši izpausties. Tādejādi dizaina domāšanas praktiskajā seminārā, balstoties uz dalībnieku izstrādātajām idejām un projektiem, meklēsim atbildes un inovatīvus risinājumus šiem izaicinājumiem," skaidroja "radi!2018" projekta vadītāja Līva Stūrmane.

Semināru vadīs pieredzējuši dizaina domāšanas eksperti – nodibinājuma "Creativity Lab" dibinātāja Signe Adamoviča un uzņēmuma "Design Elevator" vadītājs Čārlzs Bušmanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)